Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λοβέρδος – Παπανδρέου: Αιχμές για συνεργασία του πρώην πρωθυπουργού με ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος – Παπανδρέου: Αιχμές για συνεργασία του πρώην πρωθυπουργού με ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη

Λοβέρδος - Παπανδρέου: Ο Ανδρεάς Λοβέρδος σχολίασε σήμερα σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100,3 τη χρήση του όρου "προοδευτική διακυβέρνηση" στη χθεσινή ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Αιχμές για το συνυποψήφιό του Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος είπε πως ο όρος “προοδευτική διακυβέρνηση”, τον οποίο χρησιμοποίησε στη χθεσινή ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπανδρέου, του ακούγεται “ύποπτος”. Ενώ, σημείωσε με πιο σαφή τρόπο πως «εξυφαίνεται μια προσπάθεια να φτιαχτεί ένα κοινό μέτωπο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη».

Τελικά κατέληξε, λέγοντας: «Έτσι εκλαμβάνω εγώ αυτά που λέγονται για προοδευτική διακυβέρνηση» και επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα και αν νικήσει στις εσωκομματικές διαδικασίες θα ακυρώσει αυτά τα σενάρια. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος είχε εκφράσει και γραπτά, αυτήν του την άποψη από την Κρήτη, όπου και βρίσκεται, μέσα από ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη», όπως έγραφε το σχετικό tweet.

 

Λοβέρδος: Τι είχε δηλώσει πριν την ανακοίνωση υποψηφιότητας Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προβεί πρόσφατα, κατά την προεκλογική του επίσκεψη στη Ζάκυνθο, σε δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να συμμετέχει, με τη σειρά του, στην εκλογική κούρσα για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Αξίζει να αναφερθεί κιόλας το γεγονός πως στο ταξίδι προς Ζάκυνθο, έκανε και μια στάση στο Καλέντζι Αχαΐας, γενέτειρα της οικογένειας Παπανδρέου, όπως έδειξε και μέσα από δημοσιεύσεις του στο Facebook. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε πει πως είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου και συζήτησαν για το ενδεχόμενο να πάρει μέρος και ο τελευταίος στις εκλογές, ενώ υπενθύμισε και όσα σχετικά είχε δηλώσει στη Χαλκίδα: «Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει να μας το πει γρήγορα γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις