Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακάρ – Παναγιωτόπουλος: Απρόσμενη συναντηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ – Παναγιωτόπουλος: Απρόσμενη συναντηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ακάρ - Παναγιωτόπουλος: Σύντομο τετ α τετ είχαν ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του

Με τον Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ και κατόπιν αιτήματος του Τούρκου ομολόγου του. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.

«Τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τόνισα στον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ, στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του NATO. Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο ισοδυναμεί με ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή», έγραψε στο Twitter του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις