Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμοι ζώα συντροφιάς: Πρόγραμμα Άργος
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμοι ζώα συντροφιάς: Πρόγραμμα Άργος

Δήμοι ζώα συντροφιάς: Πόροι συνολικού ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ θα συνοδεύσουν την πρώτη ανάληψη της αρμοδιότητας από τους δήμους για τα ζώα συντροφιάς.

Εντός των επόμενων 24ωρων, ανακοίνωσε ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από το βήμα του Olympia Forum II, στο Ζάππειο, βγαίνει στον « αέρα» η πρόσκληση για το «πρόγραμμα Άργος» , συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία από τους δήμους καταφυγίων και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Επίσης για τον σκοπό αυτό προβλέπεται ετήσια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα από τις υποχρεώσεις που διαμορφώνει το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

«Μέχρι σήμερα, οι δήμοι είχαν στη διάθεσή τους 600.000 ευρώ από ένα και μόνο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εμείς κάνουμε το ποσό αυτό 15 εκατ. ευρώ. Δείχνουμε, δηλαδή, ότι δεν μένουμε στα λόγια και ότι δεν ψηφίζουμε έναν νόμο για να μείνει στο χαρτί. Κινούμε τα εργαλεία και βάζουμε τα χρήματα που απαιτούνται στο τραπέζι, προκειμένου ο νόμος να μπορεί να γίνει πράξη», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις