Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Το ‘πε και το ‘κανε η FIFA: Προτείνει Μουντιάλ ανά 2 χρόνια μετά το 2026
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ‘πε και το ‘κανε η FIFA: Προτείνει Μουντιάλ ανά 2 χρόνια μετά το 2026

FIFA: Πυροδότησε τη βόμβα για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια από το 2026!

Αλλαγή-σταθμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τη FIFA. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στον έγκυρο ισπανικό ραδιοσταθμό «Cadena Ser» η FIFA παρουσίασε το πλήρες πλάνο αναδιαμόρφωσης του ημερολογίου των εθνικών ομάδων, στο οποίο προβλέπεται η διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια από το 2026 και μετά. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εκτιμά ότι μέσω αυτού του πλάνου θα ευνοηθούν οι σύλλογοι,  καθώς θα μειωθούν οι ημέρες που θα απουσιάζουν οι διεθνείς παίκτες από τις 50 στις 30 ημέρες στη διάρκεια του έτους. Απαντώντας, μάλιστα, σε παίκτες και προπονητές, η FIFA εξηγεί στο έγγραφο ότι ο συνολικός όγκος των αγώνων θα μειωθεί τόσο για τις χώρες της UEFA (από 44 σε 43 για την τετραετία) όσο και για αυτές της Νότιας Αμερικής (από 38 σε 34), δύο Συνομοσπονδίες που βρίσκονται προς το παρόν «σύμμαχοι» στο αντίπαλο στρατόπεδο από τη FIFA.

Για να καταστεί εφικτή η μείωση του αριθμού των αγώνων, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προϋποθέτει την ύπαρξη μόνο δύο παραθύρων σε κάθε σεζόν για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, Οκτώβριο και Μάρτιο, τα οποία δεν θα ξεπερνούν τους επτά αγώνες για κάθε χώρα. Έτσι με δεδομένο, η ποδοσφαιρική υφήλιος αναμένει την αντίδραση των Συνομοσπονδιών και κυρίως το πώς θα ψηφίσουν αυτές τη στιγμή της κρίσης στην Γ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πάντως UEFA και Conmebol έχουν, ήδη, «στραβώσει» σ’ αυτή την πρόταση.

white Wilson soccer ball beside net goal

 Οι προτάσεις του Βενγκέρ

Μερικές από τις προτάσεις του για το μέλλον του ποδοσφαίρου παρουσίασε σε διαδικτυακή του συνάντηση με τους 211 ομοσπονδιακούς τεχνικούς ο επικεφαλής της FIFA για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός διαβεβαίωσε ότι  στόχος της διαδικασίας διαβούλευσης για το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα είναι να «γίνει καλύτερο για όλους», καθώς «η τρέχουσα μορφή δεν λειτουργεί πλέον και είναι ξεπερασμένη».

«Σκεφτόμουν τρόπους για να βελτιώσω το ποδόσφαιρο του αύριο. Το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα διατηρεί την ισορροπία στο ποδόσφαιρο μεταξύ συλλόγων και εθνικών ομάδων, επειδή καθορίζει τις ημερομηνίες, στις οποίες οι ποδοσφαιριστές εκπροσωπούν τις χώρες τους. Αυτή η ισορροπία είναι 80-20 και θέλουμε να συνεχίσει να είναι έτσι. Ωστόσο, η τρέχουσα μορφή δεν λειτουργεί πλέον και είναι ξεπερασμένη» είπε.

Στην πρώτη γραμμή της διαδικασίας διαβούλευσης που ξεκίνησε η FIFA για να «βελτιώσει το ποδόσφαιρο», ο Βενγκέρ απευθύνεται σήμερα και την Πέμπτη μέσω διαδικτυακών συναντήσεων στους 211 ομοσπονδιακούς προπονητές, για να συζητήσουν ένα νέο μοντέλο του διεθνούς αγωνιστικού προγράμματος που αρχίζει το 2024. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA, οι βελτιωτικές προσεγγίσεις του Βενγκέρ περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση ημερομηνιών του ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερης διάρκειας «παράθυρα» και, συνεπώς, τη μείωση των ταξιδιών των παικτών, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

«Αυτό θα οδηγούσε σε τελικές φάσεις τουρνουά τον Ιούνιο, χωρίς να προσθέσουμε περισσότερους αγώνες στο ετήσιο σύνολο, ενώ θα υπάρχει υποχρεωτική περίοδος ανάπαυσης για τους παίκτες. Αυτές είναι οι προτάσεις μου για το μέλλον του ποδοσφαίρου» συμπληρώνει ο Βενγκέρ. «Θέλουμε να ακούσουμε άλλες απόψεις και ιδέες για να βελτιστοποιήσουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα για όλους».

https://twitter.com/ellarguero/status/1450512642011959308?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1450512642011959308%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fpodosfairo%2F890457_pe-kai-kane-i-fifa-proteinei-moyntial-ana-2-hronia-meta-2026

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις