Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Διατροφή: Τι δεν πρέπει να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι;
PLUS

Διατροφή: Τι δεν πρέπει να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι;

Διατροφή: Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει να τις καταναλώνουμε αν δεν έχουμε φάει για πολλές ώρες.

Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί που θέλουν διάφορες τροφές να επηρεάζουν το στομάχι και να προκαλούν διάφορες διαταραχές και προβλήματα. Κάποιοι από αυτούς είναι αληθείς. Όμως, αυτό δεν σκεφτόμαστε είναι το εξής: όλα όσα καταναλώνουμε με άδειο στομάχι, έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας γενικότερα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι δεν πρέπει να καταναλώνεις αν δεν έχεις φάει για πολλές ώρες.

1.Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι. Και αυτό γιατί, όχι μόνο μειώνεται η αποτελεσματικότητα τους αλλά μπορεί να προσκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως γαστρική αιμορραγία.

2. Καφές

Προσπάθησε να αποφύγεις τον καφέ με άδειο στομάχι, ακόμα και εκείνον χωρίς καφεΐνη. Η τελευταία διεγείρει την παραγωγή οξέος, το οποίο προκαλεί καούρα και άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, αν παραλείψεις το πρωινό ακόμη και μετά τον καφέ, θα οδηγήσεις τον οργανισμό σου σε ανεπάρκεια σεροτονίνης για το υπόλοιπο της ημέρας.

3. Τσίχλα

Το πεπτικό οξύ που παράγεται καθώς μασάς τσίχλα καταστρέφει την εσωτερική επιφάνεια του στομαχιού, ενώ παράλληλα, η υπερβολική κατανάλωση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις, όπως η γαστρίτιδα. Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει πως άνθρωποι που τρώνε συνεχώς τσίχλες προτιμούν fast-food, αντί φρούτων και λαχανικών.

4. Χυμός πορτοκάλι

Οι όξινες και σκληρές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή ερεθίζουν το άδειο στομάχι σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους έχουν γαστρίτιδα ή κινδυνεύουν να την αναπτύξουν. Για να τον απολαύσεις και να επωφεληθείς απο τα οφέλη του, είτε φάει κάτι πριν, είτε αραίωσε τον με νερό σε αναλογία 2 προς 1.

5. Αλκοόλ

Όταν πίνεις αλκοόλ χωρίς να έχεις φάει πριν, ο ρυθμός απορρόφησης του αυξάνεται κατά δύο φορές, γεγονός που οδηγεί σε σοβαρό hangover. H γρήγορη αυτή απορρόφηση επηρεάζει σημαντικά, εκτός απο το στομάχι, την καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις