Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθαριότητα σπιτιού: Μόνο με χλωρίνη και σαπούνι για άψογο αποτέλεσμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθαριότητα σπιτιού: Μόνο με χλωρίνη και σαπούνι για άψογο αποτέλεσμα

Καθαριότητα σπιτιού: «Ένα μπουκάλι υγρό σαπούνι είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να απολυμάνουμε το σπίτι μας».

Για την καθαριότητα του σπιτιού υπάρχουν πολλά υποσχόμενα προϊόντα και πολλοί τρόποι καθαρισμού, που όμως καταλήγουν να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ιδίως με την πανδημία, όλο και περισσότερος κόσμος αναζητούσε λύσεις για καλύτερο καθάρισμα που διαρκεί, καθώς και για όσο το δυνατόν καλύτερη απολύμανση των επιφανειών του σπιτιού, λόγω των μικροβίων και το κορονοϊού. Όσον αφορά τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού μας, μπορεί να χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα που μας εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προστασία από τους ιούς. Δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά αυτή την εποχή που στα ντουλάπια τους έχουν συγκεντρώσει όλων των ειδών τα καθαριστικά και απολυμαντικά. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, χρειαζόμαστε μόνο 2 πράγματα προκειμένου να έχουμε ένα καθαρό και απολυμασμένο σπίτι.

Ο γιατρός Javid Abdelmoneim και η ιολόγος, η Dr. Lisa Cross αποκάλυψαν στο αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι Channel 4 ότι «ένα μπουκάλι υγρό σαπούνι είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να απολυμάνουμε το σπίτι μας. Όσον αφορά την προστασία μας από τον κορονοϊό, χρειαζόμαστε μόνο δύο προϊόντα στο «οπλοστάσιό» μας. Ένα σωστά αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης με νερό», εξηγεί ο Dr. Javid. «Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές και λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους».

Καθαρισμός με σαπούνι

«Το υγρό σαπούνι χεριών, ένα σαπούνι ή ένα υγρό για τα πιάτα έχουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα, καταστρέφουν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του ιού και απενεργοποιούν τον ιό», εξηγεί ο Dr. Javid. «Το σαπούνι και το νερό είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και ιδιαίτερα κατάλληλα για την καταστροφή του ιού σε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή π.χ με ένα κουτάλι και για τον καθαρισμό παιδικών παιχνιδιών», προσθέτει.

Καθαρισμός με χλωρίνη

«Βιολογικά, ο κορονοϊός είναι πολύ απλός», εξηγεί ο Dr. Javid. «Πρόκειται για έναν γενετικό κώδικα που περιβάλλεται από λιπαρή μεμβράνη με αιχμές πρωτεΐνης. Η χλωρίνη λειτουργεί καταστρέφοντας αυτές τις πρωτεΐνες στο εξωτερικό στρώμα και διαταράσσοντας το γενετικό του υλικό. Η χλωρίνη είναι κατάλληλη για σημεία που ερχόμαστε σε συχνή επαφή με επιφάνειες, όπως διακόπτες, τα περισσότερα δάπεδα αλλά και πάγκους εργασίας», προσθέτει. «Χρησιμοποιείτε πάντοτε γάντια και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αραίωσης του λευκαντικού αλλά και το πόσο καιρό πρέπει να το αφήσετε σε επαφή με την επιφάνεια που στην οποία το εφαρμόζετε. Και θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά μετά τη χρήση. Επίσης δεν ξεχνάμε ποτέ πως πρέπει να αραιώνουμε τη χλωρίνη σε καλά αεριζόμενο χώρο, επομένως ανοίξτε πάντα τα παράθυρα», προσθέτει η Dr. Lisa.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις