Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τοίχοι σπιτιού: Πώς να τους καθαρίσεις;
PLUS

Τοίχοι σπιτιού: Πώς να τους καθαρίσεις;

Τοίχοι σπιτιού: Έχετε πνιγεί από την πολλή σκόνη πάνω στους τοίχους; Ακολουθούν 5 εύκολοι τρόποι για το καθάρισμά τους.

Κοντεύει η εποχή που θα ξεκινήσουμε να προετοιμάζουμε το σπίτι για τα Χριστούγεννα, για να μπορούμε να υποδεχθούμε άνετα τους αγαπημένους μας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Βασικό κομμάτι αυτής της προετοιμασία είναι η γενική καθαριότητα του σπιτιού, κατά την οποία συνηθίζεται να γίνεται και το επίπονο, αλλά απαραίτητο καθάρισμα των τοίχων του σπιτιού. Διότι είναι καλό να πλένουμε τους τοίχους μια φορά το χρόνο, ώστε να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει μαζευτεί.

Για να ξεκινήσουμε την αποστολή θα χρειαστούμε μερικά απλά, καθημερινά και καθόλου δυσεύρετα υλικά καθαριότητας: μια σκούπα, μια πετσέτα, έναν κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι, έναν κουβά με καθαρό νερό, ένα κομμάτι ύφασμα ξεσκονίσματος και ένα πανί. Έπειτα, ακολουθούμε τα εξής απλά 5 βήματα, ώστε να ολοκληρωθεί η αποστολή μας.

1ο βήμα

Μετακινούμε ό,τι διακοσμεί τον τοίχο. Γενικά, πριν ξεκινήσουμε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάσουμε από τους τοίχους οτιδήποτε έχουμε κρεμασμένο, όπως πίνακες, κάδρα,  διακοσμητικά, ρολόγια. Επίσης, αλλάζουμε θέση στα έπιπλα, σπρώχνοντας στην άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.

2ο βήμα

Ξεσκονίζουμε πολύ καλά τους τοίχους. Βάζουμε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περνάμε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες, πριν ξεκινήσουμε το σαπούνισμα. Έτσι, η βρωμιά που θα σκουπίσουμε στο τέλος θα είναι λιγότερη.

3ο βήμα

Έχουμε στο νου μας να προστατεύουμε και το πάτωμα, βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων. Με αυτόν τον τρόπο δε θα προκύψει εξτρά καθάρισμα.

4ο βήμα

Καθαρίζουμε τους τοίχους. Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλένουμε τους τοίχους, ξανά, από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφεύγουμε τα σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του τοίχου.

5ο βήμα

Απομακρύνουμε τη σαπουνάδα. Περνάμε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια, ξαναπερνάμε τους τοίχους, με στεγνό πανί αυτή τη φορά, ενώ ανοίγουμε και τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις