Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λεωφορείο Ποσειδώνος – κακοκαιρία Μπάλλος: Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφορείο Ποσειδώνος – κακοκαιρία Μπάλλος: Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Λεωφορείο Ποσειδώνος - κακοκαιρία Μπάλλος: Μια μέρα μετά, τα νερά έχουν υποχωρήσει και φαίνεται η οροφή του.

Πρωτόγνωρες εικόνες προκάλεσε χθες στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος». Τα φωτογραφικά καρέ που δείχνουν αστικό λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να έχει σχεδόν βυθιστεί μέσα στα λασπόνερα εξαιτίας των έντονων φαινομένων προκαλούν σοκ. Το λεωφορείο Α1 εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς-Βούλα, καλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο από νερό με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν από το όχημα και να περπατήσουν μέσα στο νερό που έφτανε μέχρι τη μέση του σώματός τους, σχηματίζοντας «ανθρώπινη αλυσίδα».

O οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε προκειμένου να σηκώσει την ανάρτηση του οχήματος το οποίο το ανυψώνει 8-10 πόντους προκειμένου να μην εισέλθουν μέσα τα νερά, καθώς πρόκειται για λεωφορείο χαμηλού δαπέδου. Ξαφνικά προκλήθηκε χείμαρρος με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας.

Το ζήτημα με το λεωφορείο έγινε θέμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Χαρακτηριστικά, το Associated Press, αναφέρεται στους ανθρώπους οι οποίοι βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να φύγουν από το πλημμυρισμένο λεωφορείο δίχως να κινδυνεύσουν, κάτι που οφείλεται βέβαια και στην ψύχραιμη στάση του οδηγού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις