Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα Ναρκωτικών: Δραστηριοποιούταν στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα Ναρκωτικών: Δραστηριοποιούταν στην Αττική

Κύκλωμα Ναρκωτικών: Εξαρθρώνεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών που πλημμύριζε τα Βόρεια Προάστια και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Κύκλωμα, που τροφοδοτούσε σχεδόν όλους τους ενδιαφερόμενους στα Βόρεια Προάστια με διαφόρων ειδών ναρκωτικά, από κοκαΐνη μέχρι L.S.D και παραισθησιογόνα μανιτάρια(!), εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Όπως πληροφορεί η Δίωξη, η  εγκληματική οργάνωση,  δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και κυρίως των Βορείων Προαστίων. (Ψυχικό, Φιλοθέη, Κηφισιά, Διόνυσο, Εκάλη, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία και Άνοιξη).

Κατά την ίδια επίσημη ενημέρωση, «συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες,  πέντε ημεδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό». Στο πλαίσιο δράσεων, συνεχίζει η Δίωξη,  για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση της ανωτέρω οργάνωσης στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κα διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Τι κατασχέθηκε- Η «κοκαΐνη των φτωχών»

Συνολικά, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4.959 γραμμαρίων,  κατεργασμένη κάνναβη βάρους 2.877,6 γραμμαρίων,  κοκαΐνη βάρους 279,3 γραμμαρίων. MDMA βάρους 186,1 γραμμαρίων,  χασισέλαιο βάρους 175 γραμμαρίων, παραισθησιογόνα μανιτάρια βάρους 85 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν,  λάδι εμποτισμένο με κάνναβη βάρους 44 γραμμαρίων, LSD σε υγρή μορφή, βάρους 323 γραμμαρίων, είκοσι τέσσερα  δισκία αμφεταμίνης ,  πέντε ναρκωτικά δισκία,  5 δισκία XTC το χρηματικό ποσό των 20.020 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 380 λιρών Αγγλίας,  εκατό (100) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. μοτοσικλέτα,  12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, εκκενωτής αέρα,  πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Λίγες ώρες πριν φθάσει στα βόρεια Προάστια της  Αττικής, η Δίωξη είχε εξαρθρώσει ένα άλλο κύκλωμα, το οποίο τροφοδοτούσε με «κοκαΐνη των φτωχών», χρήστες σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, Πρόκειται για το άκρως επικίνδυνο και θανατηφόρο πολλές φορές ναρκωτικό Shisha, που οι χρήστες προμηθεύονται έναντι τριών ευρώ το γραμμάριο. Όμως, η επικινδυνότητα του συνίσταται στο ότι βάση του είναι η κρυσταλλική αμφεταμίνη και προσμείξεις γίνονται με υγρά μπαταρίας και άλλα τοξικά! Σ’ αυτήν την επιχείρηση, συνελήφθησαν αλλοδαποί, ηλικίας 42 και 37 ετών.

Που γινόταν η διακίνηση- Κατασχέσεις

Μετά από πληροφορίες για την δράση των εμπλεκομένων στην διακίνηση ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και συγκεκριμένα στις πλατείες Αττικής – Βάθη – Κλαυθμώνος – Αγ. Παύλου και Μεταξουργείου, επετεύχθη ο εντοπισμός των προαναφερθέντων και η πιστοποίηση της δράσης τους. Απογευματινές ώρες, συνελήφθη ο 42χρονος εντός της οικίας του στον Πειραιά, να κατέχει και για λογαριασμό του 37χρονου , με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, τριάντα μία νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha).

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 31 κιλών και 400 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ζυγαριά ακριβείας, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το προσδοκώμενο όφελος εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις