Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αμαρουσίου: Για το Ρέμα Σαπφούς και τον Γιώργο Καραμέρο
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αμαρουσίου: Για το Ρέμα Σαπφούς και τον Γιώργο Καραμέρο

Δήμος Αμαρουσίου: Το Γραφείο Τύπου του Δήμου, με Δελτίο που εξέδωσε, κατηγορεί τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο για κιτρινισμό και ενημερώνει τι θα γίνει με το Ρέμα Σαπφούς.

Με Δελτίο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου αναφέρεται στο αίτημα του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθήνων Γιώργου Καραμέρου να παραιτηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Συγκεκριμένα, δεν εκπλήσσεται με αυτήν την κίνηση του κ. Καραμέρου, την οποία χαρακτηρίζει ως το μόνο τρόπο να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το Ρέμα Σαπφούς. Στη συνέχεια, το Γραφείο Τύπου κατηγορεί τον Γιώργο Καραμέρο για κιτρινισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως του “μένει συνεπώς η ανάμνηση της ‘Κίτρινης’ Νιτσεράδας” και καταλήγει, θέτοντας το ερώτημα ποιο θα είναι “το επόμενο βήμα κιτρινισμού του κ. Γ. Καραμέρου”;

Αναφορικά με το Ρέμα Σαπφούς, το Δελτίο Τύπου ενημερώνει πως πρόκειται για αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και ότι τους επόμενους μήνες η διευθέτησή του, μέσω της δημοπράτησής του, θα ολοκληρωθεί, ενώ τονίζει πως πρόκειται για το πρώτο Ρέμα στην Αττική που διευθετείται. Ακόμα, στο Δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διευθέτησης οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό των κατοίκων σε συνθήκες κακοκαιρίας και έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθεί ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

“Δε μας εκπλήσσει το αίτημα του κ. Γιώργου Καραμέρου για παραίτηση της Διοίκησης του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου με αφορμή την… πρωτοφανή κακοκαιρία. Είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής από τις δικές του ευθύνες γιατί το Ρέμα Σαπφούς «πάγωσε» επί ημερών του όταν ήταν διορισμένος «υπεύθυνος» Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών. Ο κόσμος του Αμαρουσίου και των Βορείων Προαστίων, δεν ξεχνά ποιος είναι πραγματικά ο κ. Γιώργος Καραμέρος και ποιο ήταν το έργο του. Είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για το θέμα αυτό.

Σήμερα, η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, για την οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής, οδηγείται τους επόμενους μήνες σε δημοπράτηση και συνεπώς σε διαδικασία οριστικής επίλυσης. Επιπλέον, είναι το πρώτο Ρέμα που διευθετείται στην Αττική. Μέχρι την ημέρα της οριστικής αποκατάστασης του προβλήματος, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Εξωτερικών Συνεργείων και Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου θα βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων, όπως πράττουν τις ώρες τις κακοκαιρίας ‘Μπάλος’ και σε κάθε στιγμή εκτάκτων καιρικών φαινομένων όπως της ‘Μήδεια’.

Για τον κ. Γ. Καραμέρο μένει συνεπώς η ανάμνηση της ‘Κίτρινης’ Νιτσεράδας. Είναι εκείνη η επικοινωνιακή πανοπλία που έρχεται από το μακρινό, αλλά και συνάμα κοντινό, 2017 του ‘μάχιμου’ Αντιπεριφερειάρχη. Τώρα, το μόνο κίτρινο που του έχει μείνει είναι η πένα του και αυτή καραδοκεί στις θεομηνίες, για να αντιπαλεύεται το σημαντικό καθημερινό και πραγματικό έργο της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής. Το επόμενο βήμα κιτρινισμού του κ. Γ. Καραμέρου ποιο θα είναι; Να κατηγορηθεί αυτή η Δημοτική Αρχή για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην υπόλοιπη Αττική; Γιατί όχι και.. στην Ελλάδα;”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις