Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελία στο «Γ. Γεννηματάς»
ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελία στο «Γ. Γεννηματάς»

Σεξουαλική παρενόχληση: Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του διοικητή του Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προανήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. H σχετική αναφορά- καταγγελία διαβιβάστηκε από τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (337 του Ποινικού Κώδικα). Ως καταγγέλλουσα φέρεται η υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου, η οποία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς, είχε τονίσει ότι αφορμή αποτέλεσε κακή συνεργασία του με την 3η ΥΠΕ και τους αναπληρωτές διοικητές του οι «οποίοι λειτουργούν υπό τον ΥΠΕάρχη», Π. Μπογιατζίδη, αλλά και δύο προκαταρκτικές έρευνες που παρήγγειλε το προηγούμενο διάστημα.

Η απάντηση του διοικητή

«Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντί μου, δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια διοικητικού και από άλλα τρία άτομα. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναφέρονται σε σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο δικό μου, απέναντι στο προσωπικό», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η ΥΠΕ δεν με ενημέρωσε καθόλου (σ.σ. για την καταγγελία). Και σήμερα διάβασα ότι ο κ. Μπογιατζίδης έχει λάβει την αναφορά, χωρίς να με ενημερώσει. Έχω την ενημέρωση ότι υπάρχει μία καταγγελία τεσσάρων ατόμων, τεσσάρων γυναικών φαντάζομαι».

«Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο, για να προστατεύσω εμένα, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου», εξήγησε και κατέληξε: «Εγώ ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μου με την ΥΠΕ ήταν κακή και είχα αρνητική εισήγηση επειδή είχα άποψη, είμαι ακαδημαϊκός, ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πολιτικό ον, σταθερός πάντα στις γραμμές και στις αρχές μου, στο κόμμα το οποίο κυβερνάει και υπηρετώ 47 συναπτά χρόνια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις