Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι γλυκό να φάω στη δίαιτα: Ούτε μία, ούτε δύο οι επιλογές
PLUS

Τι γλυκό να φάω στη δίαιτα: Ούτε μία, ούτε δύο οι επιλογές

Γλυκό και δίαιτα: Ούτε μία, ούτε δύο οι επιλογές

Είναι γνωστό, ότι όταν κανείς ακολουθεί μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, που έχει στόχο τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και του λίπους που συγκεντρώνεται τοπικά, αναγκάζεται να περιορίσει κάποιες από τις τροφές που άλλοτε κατανάλωνε με απόλυτη ελευθερία. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται και τα γλυκά που ενοχοποιούνται λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη, αλλά και επειδή γεμίζουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Ακόμη, η υπερβολική τους κατανάλωση θεωρείται απαγορευτική, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέονται με μια σειρά από παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης. Όμως ευτυχώς, υπάρχουν κάποια – και είναι αρκετά – που μπορούμε να φάμε εντελώς άφοβα!

Ζελέ φρούτων

Προσφέρει την δροσιά που χρειάζεσαι το καλοκαίρι αλλά και λόγο της γλυκιάς του γεύσης καλύπτει την ανάγκη σου για γλυκό. Πλέον υπάρχουν στην αγορά ζελέ χωρίς ζάχαρη που αποδίδουν μόνο 9 θερμίδες και μπορείς να το καταναλώσεις άφοβα.

Ένας χουρμάς βουτηγμένος σε μία κουταλιά του γλυκού από βούτυρο αμυγδάλου

50 θερμίδες. Γεµάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, µε αποτέλεσµα να πυροδοτεί τον κορεσµό. Είναι καλή πηγή ασβεστίου, βιταµίνης Ε, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

two bowls of oatmeal with fruits

Παγωτό με μπισκότα

Βάλε ανάμεσα σε 2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη ,τύπου digestive, μια μπάλα παγωτό με στέβια.180(kcal) θερμίδες. Είναι απολαυστικό και δεν έχει καθόλου ζάχαρη.

Kρέπα με βρώμη και μέλι

Σε αντικολλητικό τηγανάκι ψήνουμε 1 ασπράδι χτυπημένο με 1 κουτ. της σούπας βρώμη και σερβίρουμε με 1 κουτ. του γλυκού μέλι (67 θερμίδες).

Γλυκό του κουταλιού

Τα γλυκά αυτά δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλότερη θερμιδική τους αξία συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, μία μερίδα γλυκό του κουταλιού έχει 100-180kcal έναντι των 600 θερμίδων που έχουν τα γλυκά ταψιού, οι πάστες κτλ. Μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά σε ένα μπολάκι με κρύο γιαούρτι 2% και να μην νοιώθεις τύψεις. Αν είναι το γλυκό σπιτικό με χαμηλότερη ποσότητα σε ζάχαρη ακόμη καλύτερα.

Κρέμα καραμελέ με γλυκαντικό

Το τύπου light, δεν έχει ζάχαρη, έχει χαμηλά λιπαρά και μόλις 62 θερμίδες.

flat lay photography of fruits on plate

Παγωτό γιαούρτι με φρούτα

Ενα φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι με γεύση βανίλια περιέχει περίπου 180 θερμίδες, 6 γραμμάρια λίπους,4 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και πρωτεΐνη.

Επιλέξτε 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο που περιέχει αντιοξειδωτικά και λιγότερη ζάχαρη.

γρανίτα είναι μια καλή επιλογή για να αντικαταστήσεις το παγωτό καθώς περιέχει μόνο 45 θερμίδες.

Tips:

-Μην αντικαταστήσεις κάποιο γεύμα για να φας γλυκό.

-Πιες πολύ νερό μέσα στην μέρα σου.

-Φτιάξε το γλυκό σου σπίτι αντί να το πάρεις από έξω.

-Μην το φας αργά το βράδυ, αλλά όσο νωρίτερα γίνετε μέσα στην μέρα.

-Κατανάλωσε γλυκό μόνο μια φορά την εβδομάδα.

blue and white ceramic plate with pancakes

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις