Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το πιο ακριβό διαζύγιο – Βρετανία: Η 53χρονη Κίρστι, πιο πλούσια κι από την… Ελισάβετ!
ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο ακριβό διαζύγιο – Βρετανία: Η 53χρονη Κίρστι, πιο πλούσια κι από την… Ελισάβετ!

Το πιο ακριβό διαζύγιο - Βρετανία: Η τραγουδίστρια της ποπ χώρισε κρυφά από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της, Ερνέστο

Η Κίρστι Μπερτάλι, πρώην Μις Βρετανία και νυν στιχουργός, στα 53 της έγινε η πλουσιότερη γυναίκα της Βρετανίας, πιο πλούσια ακόμα και από τη Βασίλισσα τη Αγγλίας. Η 53χρονη Κίρστι χώρισε τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Ερνεστο Μπερτάλι -Νο 14 στη λίστα των Sunday Times με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες με περιουσία αξίας 12 δισ. ευρώ- και είδε τον λογαριασμό της να γεμίζει με 500 εκατομμύρια ευρώ συν ένα υπερμοντέρνο σαλέ στην Ελβετία, στη λίμνη της Γενεύης αξίας 60 εκατ. ευρώ. Μαζί πήρε και ένα σαλέ στο Γκστάαντ αξίας 10 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα ελικοδρόμιο, μία τεράστια λίμνη και δύο κουζίνες, στην πρώτη μαγειρεύει ο σεφ και στη δεύτερη η Κίρστι.

Ο Ερνέστο Μπερταρέλι είναι μεγιστάνας της βιοτεχνολογίας, απόφοιτος του Χάρβαρντ και πενταπλασίασε την κληρονομιά που του άφησε η οικογένειά του. Το ζευγάρι χώρισε έπειτα από 21 χρόνια γάμου και το ύψος του ποσού του διαζυγίου αποτελεί ρεκόρ. Η Κίρστι Μπερτάλι, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι και τους στίχους, είναι πλουσιότερη από τον Μικ Τζάγκερ (400 εκατ. ευρώ), τον Εντ Σίραν (270 εκατ. ευρώ) και την Αντέλ (200 εκατ. ευρώ). Είναι μήτερα τριών παιδιών.

Το 2016 είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, στον κόλπο της Ελούντας με το υπερπολυτελές γιοτ VAVA II. Το 100 εκατομμυρίων λιρών σούπερ-γιοτ διαθέτει ελικοδρόμιο, έξι καταστρώματα, πισίνα με ρυθμιζόμενο πυθμένα και μία δεξαμενή καυσίμων, που η ανατροφοδότηση της κοστίζει 250.000 στερλίνες.

Ποια είναι η Κίρστι Μπερταρέλι

Η Μπερταρέλι γεννήθηκε ως Κίρστι Ρόπερ στην πόλη Στόουν του Στάφορντσαϊρ. Προέρχεται από την εύπορη οικογένεια πίσω από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κεραμικών προϊόντων στον κόσμο, την Churchill China. Αφότου μετακόμισε στο Λονδίνο, πήγαινε σε πάρτι της υψηλής κοινωνίας με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και την Ταμάρα Μπέκγουιθ. Μεταξύ αυτών που μαγεύτηκαν από την ομορφιά της ήταν και ο τζογαδόρος και κληρονόμος του πάρκου άγριας ζωής Νταμιάν Ασπινάλ, του οποίου η πρώην σύζυγος Λουίζ την κατονόμασε στο διαζύγιό τους. Ωστόσο, η Μπερταρέλι αρνήθηκε πως συνέβη οτιδήποτε ανάμεσά τους όταν ο Ντάμιαν και η Λουίζ ήταν ακόμη ζευγάρι. «Ήταν ήδη χωρισμένος», εξήγησε τότε. «Τουλάχιστον, αυτό μου είπε».

Μπήκε στην λίστα των υπερ-πλουσίων όταν γνώρισε τον μεγιστάνα βιοτεχνολογίας Μπερταρέλι, 56 ετών, σε ένα δείπνο στη Σαρδηνία. Δύο φορές νικητής του κορυφαίου βραβείου ιστιοπλοΐας, του America’s Cup, λέγεται ότι της αγόρασε το super yacht Vava II αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών για τα 40ά γενέθλιά της.

Η καριέρα στη μουσική βιομηχανία

Αφότου στέφθηκε Μις Βρετανία το 1988, η Κίρστι ήταν η δεύτερη επιλαχούσα στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος. Ωστόσο, ακολούθησε καριέρα στη μουσική βιομηχανία και έγινε επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα έκαναν εκδρομές με τα γιοτ τους και θα απολάμβαναν τη σαμπάνια τους, αλλά όχι εγώ. Πρέπει να αρπάζεις τη ζωή από τα μούτρα. Το τραγούδι ήταν μέσα μου όλη μου τη ζωή και δεν μπορώ να μην το κάνω». Όσο για το διαζύγιό τους, ο εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε: «Όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από το διαζύγιο έχουν διευθετηθεί και ζητούν σεβασμό της ιδιωτικότητας για όλη την οικογένειά τους αυτή τη στιγμή. Δεδομένου ότι πρόκειται για ιδιωτικό θέμα, δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις