Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θαλαμηγός Χριστίνα – Ωνάση: Στη Μύκονο το θρυλικό γιοτ
ΕΛΛΑΔΑ

Θαλαμηγός Χριστίνα – Ωνάση: Στη Μύκονο το θρυλικό γιοτ

Θαλαμηγός Χριστίνα - Ωνάση: Το θρυλικό γιοτ έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο luxury σκάφος

Στην Μύκονο έχει αγκυροβολήσει την τελευταία εβδομάδα η Χριστίνα του Αριστοτέλη Ωνάση. Η 99 μέτρων μήκους και 11 μέτρων πλάτους θαλαμηγός του μυθικού Σμυρνιού όπου φιλοξενήθηκαν όλοι οι VIPs του 20ού αιώνα, από τον Winston Churchill και την Marilyn Monroe ως τον Frank Sinatra και την Μαρία Κάλλας, έχει δεχτεί εκτεταμένο λίφτινγκ και ενοικιάζεται για κρουαζιέρες προς €850.000 την εβδομάδα, όπως αναφέρει το mykonoslive.tv. Το θρυλικό γιοτ στα καταστρώματα του οποίου περπάτησαν και χαλάρωσαν δεκάδες σημαίνουσες προσωπικότητες έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο luxury σκάφος που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος.

Αρχικά ήταν φρεγάτα του καναδικού πολεμικού ναυτικού, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η «Χριστίνα» πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση το 1954 ο οποίος την μετέτρεψε στο πιο πολυτελές ιδιωτικό γιοτ της εποχής. Φιλοξένησε πλήθος επιφανών καλεσμένων, από τη Μέριλιν Μονρόε και τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Τζον Κ. Κένεντι και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. Μετά το θάνατό του το 1975, η «Χριστίνα», γνώρισε την εγκατάλειψη. Οικογενειακός φίλος της οικογένειας Ωνάση ανέλαβε μετά από χρόνια το έργο αποκατάστασης του θρυλικού γιοτ, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2001. Πλέον, αντί αδράς αμοιβής όσοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να νοικιάσουν το θρυλικό σκάφος και να απολαύσουν πολυτελή διαμονή και υπηρεσίες εν πλω, με την απήχηση του μοναδικού παρελθόντος.

Σχεδιασμένο στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα από τον Caesar Pinnau, το εξωτερικό της Christina O ξεχωρίζει εύκολα μεταξύ άλλων superyachts στη σημερινή αγορά τσάρτερ. Το πιο εντυπωσιακό είναι το κεντρικό κατάστρωμα, όπου η πισίνα του Ωνάση έχει αποκατασταθεί με το ψηφιδωτό μωσαϊκό του Μινώταυρου να ξεχωρίζει.

Στο εσωτερικό του σκάφους θρυλικά αντικείμενα από την εποχή Ωνάση

Στο κεντρικό κατάστρωμα βρίσκεται το «Aris Bar», το οποίο διαθέτει την αυθεντική του μπάρα καλυμμένη με σχοινί και τα σκαμπό από δέρμα φάλαινας. Εκεί βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές αίθριο με το εντυπωσιακό μωσαϊκό με το λογότυπο του Ωνάση ένα μεγάλο Ω. Ξεχωρίζουν το σαλόνι «Μαρία Κάλλας» με το πιάνο και τα πορτραίτα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας και η βιβλιοθήκη «Winston Churchill» με πολυτελείς καναπέδες, πολυθρόνες και την προτομή του Άγγλου πολιτικού.

Τα πατώματα είναι στρωμένα με μάρμαρο, ενώ στους τοίχους βλέπεις αυθεντικά έργα των Renoir, Capuzzo, Warhol. Φυσικά υπάρχει και η Σουίτα του Ωνάση, στο μπροστινό τμήμα του καταστρώματος. Λευκά μάρμαρα Πεντέλης, μια μεγάλη βιβλιοθήκη, το αυθεντικό τζάκι από όνυχα, αυθεντικά κρυστάλλινα φώτα Μπακαρά. Η σκάλα με την επίχρυση κουπαστή συνδέει τη σουίτα του Ωνάση με τις 18 καμπίνες που βρίσκονται στον κάτω όροφο και φέρουν ονόματα ελληνικών νησιών.

Σήμερα, 78 χρόνια μετά την ναυπήγησή του, το «Christina O» όπως πλέον είναι το όνομά του, περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 50 μεγαλύτερα γιωτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 18 καμπίνες και 42 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με το yachtcharterfleet.com το «Χριστίνα Ο» ενοικιάζεται αντί 560.000 ευρώ την εβδομάδα το καλοκαίρι και αντί 700.000 ευρώ το χειμώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις