Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Δώρας Ζαχαριά: Δήλωση των γονιών του 40χρονου – “Συγγνώμη”
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Δώρας Ζαχαριά: Δήλωση των γονιών του 40χρονου – “Συγγνώμη”

Δολοφονία Δώρας Ζαχαριά: Επιστολή - δήλωση από την οικογένεια του γυναικοκτόνου και αυτόχειρα της Ρόδου

Επιστολή – δήλωση από την οικογένεια του γυναικοκτόνου και αυτόχειρα της Ρόδου. Ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια της Δώρας, αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του «θείου» που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ζητούν την «κατανόηση για τις αφιλτράλιστες “δηλώσεις” μελών της οικογένειας» και υποστηρίζουν ότι δεν «αναζητούν δικαιολογίες αλλά χώρο και χρόνο» για να πενθήσουν. «Ως γονείς συνεχίζουμε να αγαπάμε τον Κώστα μας με βάση και τα σαράντα χρόνια της ζωής του χωρίς να τον κρίνουμε μόνο από την εν λόγω, σαφώς κατακριτέα και αδιανόητη, πράξη του», υποστηρίζουν οι γονείς του δολοφόνου και αυτόχειρα», καταλήγουν.

Η δήλωση όπως δημοσιεύτηκε στο dimokratiki.gr:

Εκφράζουμε με αίσθημα βαθιάς οδύνης και ενσυναίσθησης τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια καιρούς οικείους της αδικοχαμένης Δώρας Ζαχαριά.

2.-Ζητούμε από την οικογένεια της Δώρας και τους οικείους της ειλικρινή συγνώμη για την πράξη του γιου μας, την οποία καταδικάζουμε, απερίφραστα, αναλογιζόμενοι την ηθική μας ευθύνη.

3.-Αποδοκιμάζουμε πλήρως τις διαδοχικές δηλώσεις/παραλήρημα του περίφημου «θείου» στα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1 και STAR, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να λάβει την έγκριση μας, εκφράζοντας απόψεις που φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε αλλά και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις αντιλήψεις της οικογένειας μας.

4.-Ζητούμε κατανόηση για τις κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες «δηλώσεις» μελών της οικογένειας μας, οι οποίες ελήφθησαν με παραπλανητικό τρόπο την Πρώτη μέρα μετά το περιστατικό και δεν είχαν κανένα σκοπό να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

5.- Η αλήθεια είναι ότι δεν αναζητούμε δικαιολογίες, οι οποίες άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε την Δώρα και τον Κώστα και να ανέβουμε τον γολγοθά που έχουμε μπροστά μας. Όμως, ως γονείς συνεχίζουμε να αγαπάμε τον Κώστα μας με βάση και τα σαράντα χρόνια της ζωής του χωρίς να τον κρίνουμε μόνο από την εν λόγω, σαφώς κατακριτέα και αδιανόητη, πράξη του.

Οικογένεια Νικολαου Μοίρα

Οι σοκαριστικές δηλώσεις του θείου

Μηνύσεις

Στο μεταξύ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τον 40χρονο.Τρεις μηνύσεις και μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχαν γίνει εις βάρος του για απειλές, εξυβρίσεις και χτυπήματα. Ταυτόχρονα, οι γονείς της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού «ραγίζουν καρδιές» ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Σύμφωνα με το STAR, στην τρίτη μήνυση που έγινε εις βάρος του δολοφόνου, η πρώην σύντροφός κατηγορεί τόσο τον ίδιο όσο και έναν φίλο του που εργαζόταν ως πορτιέρης για εκβιασμό. Η γυναίκα ισχυρίζεται πως οι δύο άνδρες είχαν πάει στη δουλειά της και την είχαν απειλήσει, προκειμένου να αποσύρει την πρώτη μήνυση που είχε κάνει. «Μετά τη δεύτερη μήνυση έβαλε ζάχαρη στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου της» λέει ο δικηγόρος της πρώην συντρόφου του δράστη.

 Το μήνυμα των γονιών

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR οι γονείς της Δώρας στέλνουν ένα μήνυμα προς όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν στον πόνο που βιώνουν. «Τώρα η Ντόρα θα δίνει τα φώτα της στα άλλα παιδάκια στα αγγελούδια. Θα φωτίζει άλλες ψυχούλες εκεί ψηλά. Ο άγγελος θα φωτίζει αλλά αγγελούδια. Θα είναι η αγαπημένη δασκάλα όπως ήταν και εδώ», είπε η μητέρα της 31χρονης εκπαιδευτικού, Κατερίνα Ζαχαριά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα για την συμπαράσταση στην οικογένειά μου για τον χαμό της αγαπημένης μας κόρης της Ντόρας. Σας ευχαριστώ», δήλωσε ο πατέρας της Δώρας, Τριαντάφυλλος Ζαχαριάς. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, η κυρία Κατερίνα και η θεία της Ντόρας η κυρία Κλεοπάτρα, βρέθηκαν στο σημείο που ο δράστης εκτέλεσε το παιδί τους και άφησαν έναν λουλούδι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις