Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντώνης Σαμαράς – ΝΕΑ: Συνέντευξη με αιχμές και μηνύματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς – ΝΕΑ: Συνέντευξη με αιχμές και μηνύματα

Αντώνης Σαμαράς - ΝΕΑ: Αρκετές αιχμές υπάρχουν από τον Αντώνη Σαμαρά και για τις εσωτερικές εξελίξεις

Συνέντευξη με πολλαπλά μηνύματα και αποδέκτες από τον Αντώνη Σαμαρά στα ΝΕΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει «έξω από τα δόντια» για την απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε σε διάφορες στιγμές της ελληνικής κρίσης. «Όταν τα καταφέρναμε» επισημαίνει «τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Δεν θυμάμαι να στήριξε την Ελλάδα». Την χαρακτηρίζει «διαχειρίστρια» και «όχι οραματίστρια» και προσθέτει ότι «εκμεταλλεύθηκε τα ολέθρια σφάλματα των Τσίπρα-Βαρουφάκη για να αποσπάσει από την Ελλάδα αδιανόητες υποχωρήσεις, τις οποίες εγώ ξεκάθαρα είχα αρνηθεί».

Αρκετές αιχμές υπάρχουν από τον Αντώνη Σαμαρά και για τις εσωτερικές εξελίξεις και την κυβέρνηση της ΝΔ. Τοποθετούμενος για τον πρόσφατο ανασχηματισμό τονίζει με νόημα: «Σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται ένα «μήνυμα», υπάρχει «συμβολισμός». Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Οτι δηλαδή η παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν. Η ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετες πολιτικές απόψεις».

Για να στείλει ακόμη σαφέστερα μηνύματα προσθέτει στη συνέχεια: «Αλλά όταν «επιλέγονται» άτομα με αντίθετες απόψεις, αυτό δεν λέγεται «διεύρυνση» – αυτό λέγεται «μετατόπιση»!Ξέρετε με το να μετακινηθούμε σε θέσεις «Ποταμιού» δεν κατακτάμε το «πολιτικό Κέντρο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις