Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 6χρονος Φώτης Πάτρα: Ώρες αγωνίας αναμένοντας το «ξύπνημα»
ΕΛΛΑΔΑ

6χρονος Φώτης Πάτρα: Ώρες αγωνίας αναμένοντας το «ξύπνημα»

6χρονος Φώτης Πάτρα: Οι γιατροί έχουν προγραμματίσει να τον «ξυπνήσουν». Τι έδειξε η μαγνητική.

Κρίσιμη είναι η σημερινή (23/9) ημέρα αναφορικά με την πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή παρακολουθώντας αγώνες καρτ σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας. Οι γιατροί έχουν προγραμματίσει να τον «ξυπνήσουν» και από την αποσωλήνωση θα έχουν ασφαλή εικόνα για την κατάστασή του. Χθες ο 6χρονος υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία που σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών Δημήτρη Μπάκο «έδειξε έναν μικρό αριθμό εγκεφαλικών βλαβών που όμως αφορούν τον αρχικό τραυματισμό του από την πρόσκρουση με το καρτ».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάκος, μιλώντας στο OPEN «την τελική εικόνα θα την έχουμε σήμερα μετά την αποσωλήνωση. Γενικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά». Το περιστατικό σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στο κέντρο της Πάτρας, δύο καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα από τη σύγκρουση ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε στα προστατευτικά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου Φώτη.

Το χρονικό του συμβάντος

Το 6χρονο αγόρι τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα. Όλα συνέβησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) όταν το αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες στο σημείο που βρισκόταν το αγόρι, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει βαρύτατα στο κεφάλι. Σύμφωνα με το tempo24.news, μετά το ατύχημα το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός. Ο αγώνας προσωρινά διακόπηκε και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

Την πόρτα του εισαγγελέα Πατρών πέρασαν το πρωί της Δευτέρας 20/9 οι πέντε συλληφθέντες για το ατύχημα στους αγώνες με καρτ και τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξάχρονου παιδιού που βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. Πρόκειται για τους δύο διοργανωτές του event, τους δύο υπευθύνους ασφαλείας αλλά και τον οδηγό του μοιραίου μηχανοκίνητου που ξέφυγε από την πορεία του και, προσπερνώντας τα διαχωριστικά ασφαλείας, τραυμάτισε το παιδί. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο. Ο ίδιος προσπαθώντας να εξηγήσει το ατύχημα αναφέρθηκε αφενός σε ένα βαθούλωμα, μια λακκούβα που υπήρχε στον δρόμο με αποτέλεσμα να τον βγάλει εκτός πορείας παρότι η ταχύτητα ήταν περίπου στα 60 χλμ., ενώ μίλησε και για επαφή με άλλο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις