Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία επίθεση σε Πανεπιστήμιο: Εικόνες σοκ, υπάρχουν νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία επίθεση σε Πανεπιστήμιο: Εικόνες σοκ, υπάρχουν νεκροί

Ρωσία επίθεση σε Πανεπιστήμιο: Είχε δηλώσει στο VKontakte οτι ονειρευόταν να πραγματοποιήσει μακελειό και ότι συγκέντρωνε χρήματα για να αγοράσει όπλο.

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου σε πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ της Σιβηρίας, στη Ρωσία, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο ένοπλος, ο οποίος κατά τις ρωσικές αρχές έχει ταυτοποιηθεί ως φοιτητής στο πανεπιστήμιο, σκοτώθηκε από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε νωρίτερα ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές έχουν κλειδωθεί μέσα στις τάξεις. «Τη Δευτέρα, άτομο αγνώστου ταυτότητας μπήκε στο κτίριο του πανεπιστημίου και άνοιξε πυρ. Μερικοί φοιτητές κλείστηκαν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων για να κρυφτούν από τον δράστη. Μερικοί φοιτητές πήδηξαν από τα παράθυρα. Δυνάμεις επιβολής του νόμου κατευθύνονται στον χώρο», σημείωσε πηγή. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τραυματίες. Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Οπτικό υλικό δείχνει ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» και άφησε σημείωμα στα social media πριν από την επίθεση.

Πρόκειται για τον Timur Bekmansurov ο οποίος δεν δραστηριοποιείτο σε κάποια ομάδα αλλά χαρακτηριζόταν «μοναχικός λύκος», ενώ άφησε σημείωμα πριν την πράξη του. «Όσο καιρό γνώριζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», γράφει το κείμενο, σύμφωνα με τον Independent. «Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι.

Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις