Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σακίλ Ο’Νιλ: «Οι νέοι παίκτες είναι… τεμπέληδες»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σακίλ Ο’Νιλ: «Οι νέοι παίκτες είναι… τεμπέληδες»

Σακίλ Ο'Νιλ: «Οι νέοι παίκτες είναι... τεμπέληδες - Παρακολουθήσαμε την εποχή πριν από τη δική μας και όλοι ήμασταν ανταγωνιστικοί μεταξύ μας».

Δεν συμπαθεί τις super teams ο Σακίλ Ο’Νιλ και το παραδέχεται χωρίς καμία αναστολή, χρησιμοποιώντας -για ακόμα μία φορά- σκληρή γλώσσα για τους σταρ που επέλεξαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους τα τελευταία χρόνια, με τελευταίους τους Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ στους Νετς. Ο Σακ μίλησε στο podcast του -άλλοτε συμπαίκτη του- Ρόμπερτ Χόρι και με την κουβέντα να πηγαίνει στην νέα γενιά… ξέσπασε. «Σιχαίνομαι τις λέξεις “νέα γενιά”. Παρακολουθήσαμε την εποχή πριν από τη δική μας και όλοι ήμασταν ανταγωνιστικοί μεταξύ μας» τόνισε αρχικά ο Hall of Famer σέντερ πριν… επισημάνει: «Οι νέοι παίκτες είναι… τεμπέληδες και χαριτωμένοι και μετά ζητάνε από άτομα όπως εγώ και ο Χόρι να τους δείξουμε σεβασμό.

»Πιστέψτε με όμως, αν ήξερα ότι θα ήταν εντάξει να πάω στο Χιούστον όταν μας κλώτησαν τον κ…λο στους τελικούς του 1994 (σ.σ οι Ρόκετς επιβλήθηκαν με 4-0 των Μάτζικ του Σακίλ) θα το έκανα και θα έπαιζα δίπλα στον Ολάζουον. Θα πήγαινα με τον Τζόρνταν όποτε με κέρδιζε. Ή με τον Τιμ Ντάνκαν και τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον στους Σπερς, αφού είμαι από το Σαν Αντόνιο». Κλείνοντας, ο Ο’Νιλ περιέργραψε και το σκεπτικό του όταν ήταν παίκτης: «Δεν το σκεφτόμουν αυτό. Έβλεπα από πού είχα ματώσει, έγλυφα τις πληγές μου και ήθελα να νικήσω αυτούς τους τύπους και αυτό έκανα. Ο Χόρι κατέκτησε 7 πρωταθλήματα, εγώ 4 πρωταθλήματα και όποτε λέμε κάτι για την νέα γενιά λένε όλοι ότι μισούμε και δεν τους σεβόμαστε. Δεν ισχύει αυτό όμως. Απλώς ήταν διαφορετικά στην εποχή μας».

Πρώην επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην ράπερ και νυν αναλυτής σε τηλεοπτικό πρόγραμμα

Ο Σακίλ Ο’Νιλ είναι Αμερικανός πρώην επαγγελματίας διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην ράπερ και νυν αναλυτής σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Έχει ύψος 2,16 μέτρα και αγωνιζόταν ως σέντερ, θεωρούμενος ως ένας από τους καλύτερους στη θέση του όλων των εποχών. Μετά την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ο Ο’Νιλ επιλέχθηκε από τους Ορλάντο Μάτζικ στην πρώτη γενική επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1992. Γρήγορα έγινε ένας από τους κορυφαίους σέντερ στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας το βραβείο Rookie of the Year τη σεζόν 1992-93 και αργότερα οδηγώντας την ομάδα του στους τελικούς του NBA το 1995.

Μετά από τέσσερα χρόνια με τους Μάτζικ, υπέγραψε ως ελεύθερος παίκτης με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 1996. Κέρδισε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα το 2000, 2001, και το 2002. Μέτα από κόντρα του με τον Κόμπι Μπράιαντ, πωλήθηκε στους Μαϊάμι Χιτ το 2004, και το τέταρτο πρωτάθλημα NBA ακολούθησε το 2006. Στα μέσα της σεζόν 2007-08 πήρε μεταγραφή στους Φοίνιξ Σανς. Μετά από ενάμιση έτος με τους Σανς, την σεζόν 2009-10 έγινε παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο Ο’Νιλ έπαιξε για τους Μπόστον Σέλτικς τη σεζόν 2010-11 πριν από την αποχώρησή του το 2011.

Προσωπικά βραβεία που έχει κερδίσει περιλαμβάνουν το βραβείο MVP το 1999-2000, το NBA Rookie της Χρονιάς το 1992-93, 15 εμφανίσεις στο All-Star game, τρία All-Star Game βραβεία MVP, τρεις φορές MVP τελικών, δύο φορές πρώτος σκόρερ ΝΒΑ, 14 φορές στην καλύτερη ομάδα, και τρεις φορές στη καλύτερη αμυντική ομάδα. Είναι ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν κερδίσει το βραβείο NBA MVP, All-Star Game MVP και MVP τελικών την ίδια χρονιά (2000), οι άλλοι παίκτες είναι Γουίλις Ριντ το 1970 και ο Μάικλ Τζόρνταν το 1996 και το 1998.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις