Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alco Open: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco Open: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco Open: Το 23% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% Ελληνική Λύση

Δημοσκόπηση Alco Open: Διψήφια διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ακόμα μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την Alco για λογαριασμό του Open, με τα δύο κόμματα να τα χωρίζουν δέκα μονάδες. Η δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων, που διαμορφώθηκε από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 από την ALCO.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης των 10,2 μονάδων. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει την όποια πολιτική φθορά, καθώς παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστό γύρω στο 24%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και 3% το ΜεΡΑ25. Εκτός μένουν η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6 και η Χρυσή Αυγή με 1,2. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 13,2% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6%.

Δημοσκόπηση Alco Open: Οι ανεμβολίαστοι

Ενδιαφέρον έχουν κάποια στοιχεία σχετικά με τους ανεμβολίαστους και το τι ψηφίζουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 23% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% την Ελληνική Λύση, το 7% τη ΝΔ, το 4% το ΚΚΕ και 2% το ΚΙΝΑΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας το 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αγγίζει το 22%, ακόμα πιο πίσω από τον… κανένα που συγκεντρώνει 34%.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός του 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, ενώ το 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ.

Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους. Όσον αφορά το θέμα Αποστολάκη, οι ερωτηθέντες ήταν διχασμένοι, αφού τα ποσοστά ευθυνών σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τον ναύαρχο είναι σχετικά μοιρασμένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις