Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη όπλα: 4 συλλήψεις σε τρεις ημέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη όπλα: 4 συλλήψεις σε τρεις ημέρες

Κρήτη όπλα: Καλάσνικοφ, πιστόλι, γεμιστήρες, ξιφολόγχες, φυσιγγιοθήκες και κυνηγετικά όπλα.

Ρυθμό… πολυβόλου έχουν λάβει τα τελευταία 24ωρα, οι οργανωμένες επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην Κρήτη με στόχο την κατάσχεση ολόκληρων οπλοστασίων που φυλάσσονται σε σπίτια η άλλους χώρους και τον αφοπλισμό των κατόχων τους. Στη δεύτερη επιχείρηση, που έλαβε χώρα σε χωριό της Μεσαράς, μόλις τρία 24ωρα μετά την πρώτη σε περιοχή της Μινώα Πεδιάδας, κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με αυτόματο τύπου καλάσνικοφ, πιστόλι, γεμιστήρες, κυνηγετικά όπλα και ξιφολόγχες πολεμικών όπλων.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές της Κρήτης, αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες, ως κάτοχοι του οπλισμού, είναι αδέλφια ενώ ένας τρίτος αδελφός, αναζητείται από την Αστυνομία καθώς σε χώρο του βρέθηκε το καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς, είχαν πληροφορίες εδώ και δυο εβδομάδες για όπλα και κυρίως τους ενδιέφερε η ύπαρξη καλάσνικοφ. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδεχομένως τα όπλα να ήταν κρυμμένα σε αρτοπαρασκευαστήριο ψωμιού, ωστόσο έγινε η σχετική έρευνα αλλά δεν βρέθηκαν εκεί. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι έρευνες επεκτάθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους όπου είχαν πρόσβαση οι ύποπτοι, όπου και τελικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Τις έρευνες για τους προμηθευτές του οπλισμού αλλά και για άτομα που πιθανόν έχουν εξασφαλίσει όπλο από τους συλληφθέντες, διενεργεί η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στην ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, αναφέρει: «Συνελήφθησαν το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Επιπλέον, αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov με τον γεμιστήρα του, πιστόλι, πεντακόσια εβδομήντα δύο γραμμάρια πυρίτιδας, τρία κυνηγετικά όπλα, γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου Kalasnikov, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου, 235 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, διάφορα εξαρτήματα όπλων (φυσιγγιοθήκη, ξύλινος υποφυλακτήρας, κάννη κυνηγετικού όπλου και άλλα).

Άλλες δύο συλλήψεις

Όπως προαναφέρθηκε, μόλις τρεις ημέρες πριν, συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, άλλοι δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Δύο πιστόλια, έξι κυνηγετικά όπλα, ογδόντα έξι (86) μεταλλικοί πυροκροτητές, 658 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 761 καψύλλια κυνηγετικών φυσιγγίων, γεμιστήρας, δέκα συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα πυρίτιδας, εξαρτήματα κυνηγετικού όπλου και τυφεκίου (κάννες, λαβές, κλείστρα) και τρία μαχαίρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις