Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία σε τράπεζα – Μητροπόλεως: Δέκα προσαγωγές, τι ψάχνει η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε τράπεζα – Μητροπόλεως: Δέκα προσαγωγές, τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Ληστεία σε τράπεζα - Μητροπόλεως: Γιατί ενημερώνεται για την εξέλιξη της έρευνας η αντιτρομοκρατική

Σε 10 προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η Αστυνομία για τη ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του διδύμου των ληστών που στις 11:45 εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μητροπόλεως και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της ΟΠΚΕ έχουν προχωρήσει σε 10 προσαγωγές υπόπτων και τους οδηγούν στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με τη ληστεία.

Το σκηνικό της ληστείας στήθηκε μέρα μεσημέρι σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως 53. Οι δύο δράστες με βαρύ οπλισμό -κατά πληροφορίες, ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ- βγήκαν από ένα στενό, μπήκαν στην τράπεζα και, αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν περίπου 13.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία είναι περίεργη, αυτά που έλεγαν οι δράστες στη διάρκειά της κρίνονται ύποπτα, ενώ ο τρόπος που έδρασαν θυμίζει αντάρτικο πόλης. Εκτιμάται, μάλιστα, πως ο ένας εκ των δυο ληστών είναι αντιεξουσιαστής με ποινικό μητρώο, ωστόσο απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να «δέσει» η υπόθεση. Οι αρχές έχουν ανατρέξει πίσω, σε ληστεία που είχε γίνει σε τράπεζα στη Μεταμόρφωση, πριν από περίπου ένα μήνα και βλέπουν τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους για να τη συγκρίνουν με τη σημερινή στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα ίδια άτομα έχουν συμμετοχή και στις δυο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις