Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη: Τραγική κατάληξη απόπειρας ληστείας
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τραγική κατάληξη απόπειρας ληστείας

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας 88χρονης, συνεπεία της οποίας επήλθε ο θάνατός της.

Η πρώτη εισβολή στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, απέφερε στον 20χρονο δράστη 670 ευρώ, τις οικονομίες της άτυχης γερόντισσας. Η δεύτερη εισβολή, του ίδιου δράστη, δέκα μήνες μετά από την πρώτη, απέβη μοιραία για την ίδια την ζωή της 88χρονης, που διέμενε μόνη και συντηρούσε τον εαυτό της με την σύνταξή της. Αυτή τη φορά, ο 20χρονος, ένας νεαρός που, κατά πληροφορίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσης και αλκοολισμού, επειδή δεν βρήκε χρήματα για αλκοόλ, την χτύπησε. Η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε στο δάπεδο κι εκεί έμεινε, μόνη κι αβοήθητη μέχρι το πρωί της επομένης, όταν στο σπίτι όπου είχε εξελιχθεί το δράμα, έφθασε η γυναίκα που την βοηθούσε στις καθημερινές ανάγκες.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η 88χρονη μετά από μάχη τριών ημερών στην εντατική του ΑΧΕΠΑ, άφηνε την τελευταία της πνοή. Τις ίδιες στιγμές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσα από βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρίες και αποτυπώματα περνούσε χειροπέδες στον 20χρονο και σχημάτισε εναντίον του δικογραφία για απόπειρα ληστείας, συνεπεία της οποίας επήλθε ο θάνατος. Είναι από τις υποθέσεις που προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη. Μια γυναίκα κοντά στη δύση της ζωής της έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο από τα χέρια ενός 20χρονου, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, θα ξεκινούσε τη ζωή του.

Διέμενε στην ίδια περιοχή

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο 20χρονος, άτομο με προβλήματα αλκοολισμού, διέμενε στην ίδια περιοχή με την άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα. Αποφάσισε να αρπάξει χρήματα από την γυναίκα και μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης για να κλέψει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 1η Σεπτεμβρίου. Η ημέρα της εισβολής δεν ήταν τυχαία καθώς πίστευε ότι θα είχε ήδη εισπράξει την σύνταξή της το άτυχο θύμα και έτσι θα είχε εξασφαλισμένη τη «λεία».

Και ενώ την πρώτη φορά, πριν από δέκα μήνες είχε αρπάξει 640 ευρώ, αυτή τη φορά η άτυχη γυναίκα του είπε ότι δεν είχε καθόλου χρήματα στο σπίτι. Φέρεται να τη χτύπησε και να την έσπρωξε για να αποκαλύψει που είχε τα χρήματα, αλλά μόλις την είδε στο πάτωμα, διέφυγε χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ.

Ανέλαβε η ασφάλεια

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αφού ταυτοποίησαν την παρουσία του μέσα στο σπίτι, τον προσήγαγαν και μετά την ανάκρισή του ομολόγησε την εγκληματική πράξη. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τέθηκαν σε γνώση των δικαστικών Αρχών και αμέσως εκδόθηκε ένταλμα συλλήψεως σε βάρος του από τον ανακριτή για απόπειρα ληστείας, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο της 88χρονης. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης με τη σύλληψη του 20χρονου, από την Αστυνομία εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συνεργείου της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό της. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (07-09-2021) δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 01/02-09-2021, ο συλληφθείς εισήλθε στην οικία 88χρονης στην περιοχή του Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να εντοπίσει και να αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε έτερη ημέρα.

Εντοπίστηκε στην Ευκαρπία

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο παραπάνω αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε περιοχή της Ευκαρπίας. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι προ δέκα μηνών περίπου, ο 20χρονος εισήλθε στην ίδια οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ και αλλά αντικείμενα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις