Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Αποσύρονται μετά την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη
ΕΛΛΑΔΑ

Παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Αποσύρονται μετά την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

Παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ: Στα αθλητικά αναγραφόταν η φράση «λεφτά υπάρχουν»

Αποσύρονται από την αγορά τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που δημιούργησε πριν από λίγες ημέρες, 17χρονος επιχειρηματίας από τη Ρόδο. Τα λευκοπρασινα σνίκερς με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» είχαν πάνω τους παράφραση της ονομασίας του ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, λογότυπο του κόμματος. Το κόστος τους ξεπερνούσε τα 200 ευρώ και από την πρώτη ώρα της παρουσίασής τους είχαν μεγάλη ζήτηση. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 3 του Σεπτέμβρη, 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, έντονα και άμεσα αντέδρασε η Τρικούπη. Ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος, Δημήτρης Μάντζος επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία και ζήτησαν να αποσυρθεί το προϊόν, καθώς απαγορεύεται η εμπορική χρήση του ονόματος και σήματος του κόμματος αφού παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία (αρ. 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών, συμφώνησε στην απόσυρση του προϊόντος από την παραγωγή και την προώθηση. Όπως υποστήριξε, ο παππούς του ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για αυτό και έχει μια ιδιαίτερα συναισθηματική σχέση και νοσταλγία με το κόμμα.

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρικούπη και προσωπικά ο Παναγιώτης Βλάχος παρεμβαίνουν νομικά για εμπορική χρήση του ονόματος ή του λογότυπου του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν, έχουν ζητήσει από εταιρεία fast food να αποσύρει την ονομασία «ΠΑΣΟΚ» από μπέργκερ ακόμη και από είδη βάπτισης. Πάντως, ο νεαρός επιχειρηματίας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο όσα σνίκερς απέμειναν να τα δωρίσει σε όσους φίλους του κόμματος επιθυμούν ένα ζευγάρι.

Η ανάρτηση του νεαρού

“Ποιος θα περίμενε ότι μια συζήτηση που ξεκίνησε 9 του Απρίλη, στο δωμάτιο μου, παρέα με τον φίλο μου Νίκο Πελαρδή (@nick_pelardis), θα εξελισσόταν σε μια ιδέα που χωρίς πολλή σκέψη, όχι μόνο υλοποιήθηκε αλλά αγαπήθηκε από όλους εσάς”, έγραφε σε ανάρτησή του στο instagram. Σήμερα λοιπόν, 3/9 ημέρα επετείου 47 χρόνων ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε την ταυτότητα των δημιουργών πίσω από τα ΜΠΑΣΟΚ Lows… Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, καταφέραμε στα 17 μας να σχεδιάσουμε το δικό μας παπούτσι, και να βγάλουμε στην αγορά 100 συλλεκτικά ζευγάρια, φτιαγμένα στο χέρι τα οποία έγιναν γνωστά σε όλα τα media, συζητήθηκαν, αγαπήθηκαν και φορέθηκαν ακόμα κι από επώνυμους. Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ημερομηνία διάθεσης των υπολοίπων συλλεκτικών κομματιών (50 ζευγάρια).
Σας ευχαριστώ γι’ άλλη μια φορά, για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου δείχνετε και με παροτρύνετε να συνεχίζω αυτό που κάνω”.

Viral το βίντεο

Μάλιστα ο 17χρονος δημοσίευσε βίντεο με το γνωστό τραγούδι του ΠΑΣΟΚ “Καλημέρα ήλιε”, και τα παπούτσια που σχεδίασε, το οποίο μετρά ήδη πάνω από 300.000 views.

@giannislouloudisΜΠΑΣΟΚ Lows ##pasok ##leftaiparxoun ##greece ##🇬🇷 ##fy ##foryou ##fyp♬ Kalimera Ilie – Kostas Smokovitis & Aleka Aliberti

Τα αγόρασε και ο Snik

Ο Snik, έχει αδυναμία στα παπούτσια και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα viral παπούτσια. Ο τράπερ δημοσίευσε στα social media του το πακέτο που έλαβε και έκανε unboxing.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις