Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Αλλαγή… σκυτάλης
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Αλλαγή… σκυτάλης

Απόδημος ελληνισμός: «Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να στηρίξω τους απανταχού Έλληνες, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας».  

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για τον απόδημο Ελληνισμό, έγινε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Ο απελθών πλέον υφυπουργός Κώστας Βλάσης τόνισε πως «μέσα από αυτή τη θέση είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω ένα από τα πλέον ζωντανά κύτταρα της πατρίδας μας, τους απανταχού Έλληνες, που όσο μακριά και αν βρίσκονται, ζουν και αναπνέουν με την Ελλάδα στο  μυαλό και στην καρδιά τους». «Φεύγοντας νοιώθω ικανοποίηση, γιατί κάναμε πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών των αρχών μας στο εξωτερικό, μέσω του myConsulLive και του chat board τεχνικής νοημοσύνης και γιατί συμβάλαμε στη δημιουργία και στην προώθηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης ελληνικής γλώσσας στα Ελληνικά, σε κάθε γωνιά της γης», επεσήμανε ακόμη ο κ. Βλάσης. «Προσωπικά φεύγω με ήσυχη τη συνείδησή μου. Γιατί έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να στηρίξω τους απανταχού Έλληνες, τη γλώσσα και τη θρησκεία μας. Πολλά έγιναν και είμαι βέβαιος ότι πολλά θα γίνουν ακόμα. Γιατί η κυβέρνησή μας διέπεται από τις αρχές της συνέπειας και της συνέχειας», συνέχισε.

 

«Επειδή σε κάθε ανασχηματισμό υπάρχει η φιλολογία, η παραφιλολογία «γιατί φύγατε εσείς», «γιατί αλλάξανε εκείνοι», «γιατί έφυγες εσύ», να πω λοιπόν ότι στα δικά μου μάτια, στο δικό μου μυαλό η κυβερνητική ομάδα, το Υπουργικό Συμβούλιο ειδικά αυτή την εποχή είναι η εθνική ομάδα της πατρίδας. Η εθνική ομάδα η οποία μάλιστα συμμετέχει όχι σε κάποιους απλούς αγώνες αλλά σε ολυμπιακούς αγώνες. Και προπονητής της, ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιός πρέπει να είναι πού. Και η 4ετής διακυβέρνηση την οποία διανύουμε από τις 7 Ιουλίου δεν είναι ένα sprint όπως πολλοί θα πιστεύανε, ούτε καν ένας μαραθώνιος. Είναι μια σκυταλοδρομία, έτσι την βλέπω εγώ, η οποία έχει αυτούς που τρέχουν, αυτούς που είναι στον πάγκο και είναι έτοιμοι να τρέξουν. Και εγώ έτσι βλέπω τον εαυτό μου, πήρα τη σκυτάλη, έτρεξα και τη δίνω δυνατά στα χέρια του Ανδρέα», κατέληξε ο Κώστας Βλάσης. «Θα πάρω τη σκυτάλη αλλά αυτό που παρουσίασες και αυτό που ξέρουμε ότι έχεις κάνει, είναι πολύ μεγάλο.  Θέλω τη βοήθειά σου από εδώ και πέρα και ελπίζω να καταφέρω να κάνω και εγώ, να αφήσω μια αντίστοιχη παρακαταθήκη με εσένα», τόνισε από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδος για τον απόδημο ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις