Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μεταγραφές: Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεταγραφές: Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε

Μεταγραφές: Η πιο ακριβή μεταγραφή ήταν του Ονιεκούρου τον οποίο ο πρωταθλητής Ελλάδος απέκτησε από την Μονακό πληρώνοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Κάνοντας μια…σούμα, έναν απολογισμό τώρα που ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησαν αρκετές μεταγραφές. Μάλιστα απέκτησαν παίκτες ανανεώνοντας τα ρόστερ τους στις…καθυστερήσεις! Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε και στις μεταγραφές πρωταθλητής! Απέκτησε σπουδαίους παίκτες, επενδύοντας στο μέλλον. Απέκτησε την τελευταία εβδομάδα τους Καρμπόβνικ, Πινακά και Κινκουέ. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Σiντκλέι και Μιτρίτσα. Η ΑΕΚ έντυσε στα κιτρινόμαυρα τους Ζούμπερ και Γέφτιτς. Και ο Παναθηναϊκός έκανε δικούς του τους Μπρινιόλι, Βιτάλ και Παλάσιος.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ο Ολυμπιακός εκτός από τους παίκτες που αναφέραμε, απέκτησε ακόμη τον Χένρι Ονιεκούρου, τον Κούντε, τον Κανέ, τον Αλγκασίμ Μπa, τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Ρόνι Λόπες, τον Τικίνιο και Βάτσλικ! Η πιο ακριβή μεταγραφή ήταν του Ονιεκούρου τον οποίο ο πρωταθλητής Ελλάδος απέκτησε από την Μονακό πληρώνοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά ο Ολυμπιακός πλήρωσε εφέτος για να αποκτήσει παίκτες 8.720.000 εύρω! Από τον Ολυμπιακό φέτος απεχωρησαν ο Ζοσέ Σα, ο Μεριά, ο Κάιπερς, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Ντουρμισάι, ο Κανέ και ο Τσουμιτς. Να σημειώσω πως ο Κανέ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και έμεινε στην Νεφτσί παίζοντας ως δανεικός από τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι υπόλοιπες ομάδες

Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ έκανε επτά μεταγραφές! Πλήρωσε όμως για έναν ποδοσφαιριστή! Έδωσε μόνο 350.000 ευρώ για τον νεαρό Τζίμα, τον οποίο απέκτησε από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Λούκας Τέιλορ και ο Ολιβέιρα ήρθαν στον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης ως ελεύθεροι. Πήρε ακόμη τον Κούρτιτς, Σιντκλέι, Ακπομ και Μιτρίτσα ως δανεικούς. Πρέπει να υπογραμμίσω πως ο ΠΑΟΚ πήρε 19 εκατομμύρια ευρώ από τους παίκτες που παραχώρησε. Από τον Τζόλη πήρε 11 εκατομμύρια. Από τον Γιαννούλη 7,5 εκατομμύρια και Παρέιρα 500.000 ευρώ.

Η ΑΕΚ παίζοντας…μπαράζ, πήρε δώδεκα παίκτες και πλήρωσε 4.310.000 ευρώ! Η πιο ακριβή μεταγραφή ήταν αυτή του Αραούχο, για τον οποίο η Ενωση πλήρωσε 1,46 εκατομμύρια. Η ΑΕΚ πήρε ακόμη τον Στάνκοβιτς, τον Μισελέν, τον Τζαβέλλα, τον Μήτογλου, τον Παρρά, τον Χατζισαφί, τον Λε Ταλέκ, τον Βράνες, τον Ζούμπερ και τον Γέφτιτς. Από την ΑΕΚ αποχώρησαν αρκετοί παίκτες με μεταγραφή ως ελεύθεροι και ως δανεικοί. Ο Νεντελτσιάρου έφερε στην ΑΕΚ 1,25 εκατομμύριο ευρώ και ο Βέρντι 600.000. Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε δυναμικά στο τελευταίο διάστημα και απέκτησε τον Βιτάλ, τον Μπρινιόλι, τον Λουντκβιστ, τον Παλάσιος, τον Κώτσιρα, τον Σαρλίγια και τον Πέρες. Έδωσε 1,75 εκατομμύριο ευρώ! Από το Τριφύλλι αποχώρησαν ο Εμμανουηλίδης, ο Περέα, ο Φάουστο, ο Μολό και ο Σανκαρέ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις