Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπόθεση Σεμέδο εξελίξεις: Το αρκουδάκι, η ιατροδικαστική εξέταση και η φίλη της 17χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σεμέδο εξελίξεις: Το αρκουδάκι, η ιατροδικαστική εξέταση και η φίλη της 17χρονης

Υπόθεση Σεμέδο εξελίξεις: Η φίλη της 17χρονης ήταν μαζί της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν όπως η ίδια τα βίωσε το βράδυ που η 17χρονη υπέστη, όπως καταγγέλλει, βιασμό από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο και τον 40χρονο Νιγηριανό συγκατηγορούμενο του, παραθέτει στην ανακρίτρια, από τη δική της σκοπιά η φίλη της κοπέλας που κατήγγειλε την κακοποίησή της. Ειδικότερα, η φίλη της 17χρονης κλήθηκε και κατέθεσε στην ανακρίτρια καθώς ήταν μαζί της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι του Πορτογάλου αμυντικού, εκεί όπου φέρεται να έλαβε χώρα ο διερευνώμενος βιασμός της.

«Δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με τους δύο κατηγορουμένους, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν ότι σίγουρα δεν το ήθελε»

Πληροφορίες αναφέρουν πως η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια ότι η 17χρονη, η οποία είχε πιει πολύ εκείνο το βράδυ -όπως άλλωστε παραδέχεται και η ίδια- όταν συνήλθε της είπε ότι «δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με τους δύο κατηγορουμένους, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν ότι σίγουρα δεν το ήθελε». Μάλιστα, η μάρτυρας ανέφερε πως η φίλη της είπε πως «ο ποδοσφαιριστής ήταν ωραίος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε».

Ακόμη, η 16χρονη φίλη της κοπέλας που κατήγγειλε το βιασμό στις αρχές, φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι η καταγγέλλουσα είχε τηλεφωνήσει σε έναν φίλο της να έρθει να την πάρει «μετά το σκηνικό με τον Νιγηριανό, αλλά εκείνος δεν ήρθε γιατί νευρίασε και της είπε να προσέχεις με αυτά που κάνεις». Η μάρτυρας φέρεται ακόμη να είπε στην ανακρίτρια για την φίλη της: «Δεν ξέρω γιατί όταν της έλεγα κι εγώ να φύγουμε, δεν μου έλεγε να φύγουμε».

Όπως φέρεται να καταθέτει η 16χρονη, η καταγγέλλουσα υπέβαλε την μήνυση στο αστυνομικό τμήμα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μετά από παρότρυνση της μητέρας της. «Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του». Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα την ρώτησε, όπως υποστηρίζει η μάρτυρας, «πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν;».

Αύριο η απολογία

Να σημειωθεί πως ο Ρουμπέν Σεμέδο επρόκειτο να απολογηθεί αύριο ενώπιον της ανακρίτριας. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την κατηγορία του ομαδικού βιασμού και δηλώνει αθώος. Μάλιστα, όπως είπε στους δημοσιογράφους όλα έγιναν για να του αποσπάσουν χρήματα.

Ο ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι δεν έγινε κάτι χωρίς τη συναίνεση της κοπέλας. Όμως η 17χρονη επαναλάμβανε στην καταγγελία της ότι ξεκάθαρα είπε του ζητούσε να σταματήσει και μάλιστα ότι όταν μπήκε στο δωμάτιο που βρισκόταν εκείνος κλείδωσε και την πόρτα

«Με πήρε ο ύπνος και μετά μπήκε στο δωμάτιο ο ποδοσφαιριστής κλείδωσε την πόρτα και έκανε το ίδιο πράγμα. Η φίλη μου ήταν απ’ έξω άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει δηλαδή το έκανα ξεκάθαρο και στους δύο ότι δεν θέλω και η φίλη μου δεν μπορούσε να μπει μέσα επειδή ήταν κλειδωμένα.»

Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα

«Πήγαμε σπίτι επειδή είχα πει, δεν ήμουν καλά και πήγα για ύπνο. Ήρθε ο Τζ. και άρχισε να με ενοχλεί και εγώ του έλεγα όχι, όχι, όχι και με βίασε κανονικά και εγώ συνέχισα να του λέω όχι, όχι άσε με. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα. Άνοιξε ο Σεμέδο την πόρτα και μας είδε και την ξανά έκλεισε και μετά εγώ σε κάποια φάση έφυγα και βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να κλαίω πάρα πολύ και μου έλεγε ο Σεμέδο σας είδα και το ήθελες και του κάνω όχι», φέρεται να είπε η ανήλικη στις αρχές, σύμφωνα με το STAR.

Μου έδωσε αρκουδάκι της κόρης του κι έκανε το ίδιο με τον φίλο του

Το ρεπορτάζ συνεχίζει για την καταγγελία της 17χρονης: «Θυμάμαι ο Σεμέδο να με βάζει για ύπνο τη δεύτερη φορά να μου δίνει ένα αρκουδάκι της κόρης του που είχε ένα μεγάλο. Μου λέει ‘’πέσε κοιμήσου με αυτό, πάρ’ το αγκαλίτσα, δεν έγινε κάτι’’ και μετά να μπαίνει και να κάνει το ίδιο πράγμα. Κλείδωσε την πόρτα και έκανε το ίδιο πράγμα. Η Α. ήταν απέξω, άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει, δηλαδή το έκανα ξεκάθαρο και στους δύο πως δεν θέλω. Μετά σηκώθηκα από το κρεβάτι όπως μπορούσα, έφυγα και ξεκλείδωσε την πόρτα και βγήκα και κάθισαν στο μπαλκόνι και η Α. πήγε μέσα με τον Σεμέδο».

Δικηγόρος Σεμέδο: «Η ιατροδικαστική εξέταση δεν δείχνει ίχνος κακοποίησης»

Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η καταγγέλλουσα μαζί με μια επίσης ανήλικη φίλη της, που ειναι φίλη με τον Σεμέδο, διασκέδαζαν το περασμένο Σάββατο σε μπαρ στη Γλυφάδα παρέα με τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο μάνατζερ – φίλο του. Στη συνέχεια, οι τέσσερίς τους πήγαν με το αυτοκίνητο του Σεμέδο σε συναυλία στον Ωρωπό και αρκετές ώρες αργότερα επέστρεψαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή στη Γλυφάδα. Εκεί καταγγέλλει η ανήλικη και το βιασμό της από τους δυο άνδρες.

Η δικηγόρος του Ρούμπεν Σεμέδο, Μαριζάννα Κικίρη, ανέφερε στον τηλεοπτικό αέρα του ALPHA πως η αθωότητα του πελάτη της αποδεικνύεται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Μία μέρα πριν ο Ρούμπεν Σεμέδο εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, η δικηγόρος του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA πως η αθωότητα του πελάτη της αποδεικνύεται από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η Μαριζάννα Κικίρη επεσήμανε μάλιστα πως κι η ιατροδικαστική έκθεση δεν δείχνει ίχνη κακοποίησης της 17χρονης. Στη διάρκεια της εκπομπής, ο δημοσιογράφος της εκπομπής του ALPHA ανέφερε ότι ο Ρούμπεν Σεμέδο δηλώνει αθώος, κάτι που βέβαια οφείλει να αποδείξει στην πράξη, με τη δικηγόρο του ποδοσφαιριστή να αναφέρει: “Μάλιστα, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται από μια απλή ανάγνωση της δικογραφίας γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Η καταγγελία εμπεριέχει αντιφάσεις, αλλά αυτό που μπορώ να πω σε αυτή τη φάση -γιατί όπως καλά γνωρίζετε είναι μυστική η ανάκριση και προστατεύονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου- είναι πως δεν υπάρχει κανένα μα κανένα απολύτως στοιχείο που να καταδεικνύει την ενοχή του. Αντιθέτως, αποδεικνύεται η αθωότητά του.

Δεν θα αναλάμβανα υπόθεση ομαδικού βιασμού, ούτε καν βιασμού, αν δεν ήμουν πεπεισμένη για την αθωότητα του εντολέα μου

Δεν μπορώ να κάνω σενάρια, ο ίδιος ο εντολέας μου απάντησε στους δημοσιογράφους για τον λόγο που ο ίδιος εικάζει. Εμείς, ως συνήγοροι υπεράσπισης, μελετούμε και εξετάζουμε τα στοιχεία. Πραγματικά σας μιλώ εντίμως και με το χέρι στην καρδιά, δεν θα αναλάμβανα μια υπόθεση ομαδικού βιασμού, ούτε καν βιασμού, ως γυναίκα κιόλας, αν δεν ήμουν πεπεισμένη για την αθωότητα του εντολέα μου, η οποία δεν προκύπτει μόνο από τα λεγόμενά του, αλλά κι απ’ όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Ήταν μια παρέα για πάρα πολλές ώρες μαζί, κινήθηκαν σε χώρους διασκέδασης και λοιπά. Επειδή δεν επιτρέπεται να εμφανίσουμε άλλα στοιχεία της δικογραφίας, θα πω απλά ότι τα ίδια τα στοιχεία και ειδικά η ιατροδικαστική έκθεση υποδεικνύει ότι δεν υπήρχε ίχνος κακοποίησης της εγκαλούσης”.

Υπόθεση Σεμέδο: Προσφυγές κατά όσων δημοσιοποιήσουν στοιχεία της 17χρονης προαναγγέλλει ο Κούγιας

Με προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά οποιαδήποτε προσώπου «τολμήσει» να δημοσιοποιήσει στοιχεία της 17χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι βιάσθηκε από τον ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο και έναν ακόμη 40χρονο άνδρα από τη Νιγηρία, προειδοποιεί ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η οικογένεια της νεαρής γυναίκας του ανέθεσε την υπόθεση. Ο κ. Κούγιας, ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής πλέον στην υπόθεση, αναφέρει ακόμη πως ούτε ο ίδιος, ούτε οι εντολείς του πρόκειται να εμφανιστούν σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ επισημαίνει πως σέβεται όπως και η οικογένεια της 17χρονης το τεκμήριο αθωότητας των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας έχει ως εξής:

«Η μητέρα και το θύμα του καταγγελθέντος βιασμού, για τον οποίο είναι κατηγορούμενοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι, εκ των οποίων ο ένας είναι γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής μεγάλης ελληνικής ομάδος και ο άλλος γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας μου ανέθεσαν να υπερασπισθώ το ιδιαίτερα ευαίσθητο βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Συγχρόνως, μου έδωσαν την εντολή να στραφώ τόσο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, όσο και με την υποβολή μηνύσεων και αγωγών εναντίον οιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, το οποίο, είτε χρησιμοποιώντας facebook, είτε χρησιμοποιώντας instagram, blog και site τολμήσει να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες του θύματος και προβεί σε δυσφημιστικά σχόλια για την προσωπικότητά του.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η μητέρα, αλλά και το θύμα των δύο κατηγορουμένων σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητος των δύο κατηγορουμένων, αλλά στα πλαίσια της νομιμότητος θα συνεργαστούμε στον απόλυτο βαθμό με την 21η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών κα Ζαΐρα όσο και με τον κο Εισαγγελέα, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει, ώστε να αποδειχθεί η ουσιαστική και η νομική βασιμότητα της κατηγορίας.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε εγώ προσωπικά, ούτε το θύμα, ούτε η μητέρα του, εκτός από την παρούσα δημόσια τοποθέτησή μας θα εμφανιστούμε στο οιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης και παρακαλούμε αυτήν την απόφασή μας να τη σεβαστούν όλοι».

Το ξέσπασμα Σεμέδο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις