Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πέθανε από εμβόλιο της Pfizer: Θάνατος Νεοζηλανδής από μυοκαρδίτιδα
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε από εμβόλιο της Pfizer: Θάνατος Νεοζηλανδής από μυοκαρδίτιδα

Πέθανε από εμβόλιο της Pfizer: Η γυναίκα παρουσίασε μία από τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Το θάνατο γυναίκας που παρουσίασε επιπλοκές από το εμβόλιο ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας.
Η γυναίκα, είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της Pfizer αλλά παρουσίασε μία από τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου. Σύμφωνα με ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εμβολίων που χρησιμοποιούνται για τον κορονοϊό, η Νεοζηλανδή παρουσίασε μυοκαρδίτιδα. Η μυοκαρδίτιδα είναι γνωστό ότι αποτελεί παρενέργεια του Εμβολίου της Pfizer σε ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού.

boy in blue shirt and white mask holding white textile
Η πρώτη περίπτωση στη Νέα Ζηλανδία όπου ένας θάνατος τις ημέρες μετά τον εμβολιασμό συνδέεται με το εμβόλιο Pfizer

Στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας ωστόσο, αναφέρεται ότι η γυναίκα φέρεται παρουσίαζε και συννοσηρότητες οι οποίες πιθανόν να επιδείνωσαν την κατάσταση της μετά τον εμβολιασμό της. Δεν αναφέρονται ωστόσο άλλα στοιχεία για την άτυχη γυναίκα. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 53 κρούσματα του SARS-CoV-2, όλα στο Όκλαντ, την πολυπληθέστερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας. Το σύνολο των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί στο τρέχον ξέσπασμα στην κοινότητα φθάνει τις 562, 547 στο Όκλαντ και 15 στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει επισημάνει τη μυοκαρδίτιδα ως “πολύ σπάνια” παρενέργεια των εμβολίων Covid που παράγονται από την Pfizer και τη Moderna, προσθέτοντας ότι οι παρενέργειες είναι πιο συχνές σε νεότερους άνδρες. Ο EMA προτρέπει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, καθώς βοηθούν στο να σταματήσουν οι βαριές νοσήσεις από κορονοϊό. Τα συμπτώματα της μυοκαρδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και μη φυσιολογικό καρδιακό παλμό. Οι ειδικοί παροτρύνουν όποιον παρουσιάσει αυτά τα συμπτώματα τις ημέρες μετά τον εμβολιασμό να ζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

woman in white shirt holding blue and white plastic toy
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις