Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος – Αφγανοί μετανάστες: Ύποπτα fake news στα τουρκικά social media
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος – Αφγανοί μετανάστες: Ύποπτα fake news στα τουρκικά social media

Έβρος - Αφγανοί μετανάστες: Τα μηνύματα ανέφεραν ότι η Ελλάδα θα ανοίξει προσωρινά τα σύνορα στους Αφγανούς - Αρκετοί μετανάστες κινήθηκαν προς την Αδριανούπολη

Εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές ανέφερε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αυτό συνέβη διότι κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο «0» ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα.

«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Απο εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» ανέφερε ένας απο τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο. Στο ερώτημα ποιος λεει πως άνοιξαν τα σύνορα απαντούν: «Πολλοί ανθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτυα και το ίντερνετ τα λένε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα απο τις 28 Αυγούστου μεχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31». «Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως απο τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. Όμως εδώ που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ηρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» ανέφερε ένας άλλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις