Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Εκκλησία γίνεται εμβολιαστικό κέντρο: Οι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

Εκκλησία στην Κρήτη θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο ορθόδοξος ναός αποτελεί την πρώτη εκκλησία που διαφοροποιεί τον ρόλο της για τον εμβολιασμό των πιστών της. Έπειτα από πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών, μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχαρνών.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. «Να πειστούν όσοι έχουν μπερδέψει τη θεολογία με την επιστήμη», τόνισε ο εφημέριος της ενορίας πατέρας Ανδρέας Καλιοντζάκης στο «Ράδιο Κρήτη». Όπως είπε, υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετά άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν.


Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε εκκλησία

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία» δήλωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης. «Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται» τονίζει ο ιερέας.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη ενθαρρυντικές – πιστοί που μέχρι πρότινος ήταν αντιεμβολιαστές έχουν ήδη αλλάξει γνώμη. «Έχουμε μερικούς αρνητές», αναφέρει ο π. Ανδρέας. «Γύρω στα 10 με 15 άτομα αυτή τη στιγμή έχουν πειστεί. Με ενδιαφέρει το μήνυμα να έχει απήχηση, ότι η Εκκλησία συμπορεύεται με την επιστήμη».

Η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε όταν ο πατήρ Ανδρέας συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη. «Εδώ και καιρό ψάχνουμε μια τέτοια σημειολογική διαδικασία, να δώσει τον τόνο της συμβολής της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς, διότι μια μικρή μερίδα ιεραρχών και παπάδων αντιστρατεύονται» σημειώνει ο κ. Τζανάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις