Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Κυνικός τυμβωρύχος ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Κυνικός τυμβωρύχος ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: «Ο αρχηγός της αστυνομίας αποπέμφθηκε επειδή ένα μεγάλο μέρος των αδικοχαμένων ανθρώπων οφείλεται στο σχέδιο εκτροπής της κυκλοφορίας στο Μάτι».

Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και απαντώντας σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κυνικό τυμβωρύχο», που με αυτό τον τρόπο αναδείχθηκε στην πρωθυπουργική θέση. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε tweet του Λευτέρη Κουσούλη ότι «η διαρκής χρήση μιας προηγούμενης τραγωδίας στο Μάτι είναι πολιτικά ανήθικη, αντιπαιδαγωγική και αντιπολιτική στάση. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να κάνει το καλύτερο». «Προφανώς και δεν είναι υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τους βασικούς υποστηρικτές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Προσυπογράφω τη δήλωσή του. Αντιπολιτευτική και ανήθικη η στάση σας κ. Μητσοτάκη. Εμείς κριθήκαμε στις εκλογές και αναλάβαμε τις πολιτικές ευθύνες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Επιτέθηκε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προεκλογικά έλεγε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι» και πρόσθεσε ότι «σας είχα πει τότε ότι σας εύχομαι να μη σας τύχει τέτοια ανθρώπινη τραγωδία. Με κατηγορήσατε ως κυνικό και καταστροφικό και ζητούσατε παραιτήσεις και λίγους μήνες μετά τις εκλογές πήγατε στον ΟΗΕ και είπατε ότι είναι πρωτοφανές φαινόμενο της κλιματικής κρίσης αλλά δεν το λέγατε προεκλογικά». Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι ο τότε υπουργός Τόσκας είχε υποβάλει την παραίτησή του αλλά δεν έγινε δεκτή και μάλιστα αναρωτήθηκε ειρωνικά αν μετά τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές ο κ. Μητσοτάκης «έχετε μιλησει με τον κ. Χρυσοχοΐδη ή κρατούσε τη μάνικα;».

Η αναβάθμιση Τσουβάλα

Στην κατεύθυνση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση από την κυβέρνηση της ΝΔ σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη του κ. Τσουβάλα. «Ο αρχηγός της αστυνομίας αποπέμφθηκε επειδή ένα μεγάλο μέρος των αδικοχαμένων ανθρώπων οφείλεται στο σχέδιο –ο θεός να το κάνει σχέδιο- εκτροπής της κυκλοφορίας στο Μάτι. Τι του χρωστάτε κ. Μητσοτάκη; Γιατί τον κάνατε γενικό γραμματέα ενώ είχε αποπεμφθεί;» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο κ. Κολοκούρης που δήλωνε ότι αγνοεί τι εναέριο μέσο πετάει στην Εύβοια ήταν στο Μάτι υπαρχηγός. Τον κρατήσατε ως αρχηγό. Η δικαιοσύνη σήμερα του επιρρίπτει ευθύνη ότι αργησε να πάει 6 ώρες στον τόπο της καταστροφής; Γιατί τον κρατάτε κ. Μητσοτάκη; Τι του χρωστάτε;».

Υποκριτική η συγγνώμη

Ερχόμενος στις φετινές πυρκαγές ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε υποκριτική τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και τη δήλωσή του ότι κατανοεί το θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών. «Γιατί ζητήσατε συγγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον ελληνικό λαό; Ποιο ήταν το λάθος; Δεν παραδεχτήκατε τιποτα. Συγγνώμη, ενώ όλα τα κάνατε τέλεια; Υποκριτική η συγγνώμη. Υποκριτική και η δήλωση ότι κατανοείτε το θυμό και την αγανάκτηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις