Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης – Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης – Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Ο δράστης που συνελήφθη στις 9 Αυγούστου είναι ο Χατζηβασιλειάδης Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, γεννηθείς το 1973 στην Αθήνα

Οι πρώτες φωτογραφίες του επί ενάμιση χρόνο καταζητούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών, του 48χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Αυγούστου μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, γίνεται με εισαγγελική διάταξη, στην προσπάθεια των Αρχών να πληροφορηθούν για τις κινήσεις του όλο το χρονικό διάστημα, που κατάφερνε να αποφεύγει τη σύλληψη. Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος με επιστολές του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει υποστηρίξει ότι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε σταματήσει τη δράση της, ήδη από το 2017 και για ιστορικούς λόγους κρατούνταν τα όπλα της, που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, δεν είχε πια το μούσι με το οποίο εικονιζόταν παλαιότερα σε φωτογραφίες ενώ χρησιμοποιούσε και γυαλιά μυωπίας, στην προσπάθειά του να αλλάζει την εμφάνισή του.

Η ληστεία στο Χαλάνδρι

Έχει κατηγορηθεί, εκτός από την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και για ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι στη διάρκεια της οποίας, τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότητή του καλάσνικοφ που κρατούσε από σφαίρα στο πόδι. Τότε, είχε συλληφθεί συνεργός του, ο οποίος παλαιότερα είχε κατηγορηθεί και εκτίσει ποινή για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα.

Ο Χατζηβασιλειάδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση της “Επαναστατικής  Αυτοάμυνας», η οποία ξεκίνησε το 2014 με απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη, για ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ίδιου κόμματος, για πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι και για ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία στη Βας. Σοφίας. Από τις ενέργειες είχαν μείνει πίσω τραυματίες.

Σε ό,τι φορά τη ληστεία στη Θεσσαλονίκη, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι «ο συλληφθείς νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov , 30 φυσίγγια και ασύρματος. Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 48χρονου ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη στις 09-08-2021 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης (Σχετ. το από 09-08-2021 δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας.) Πρόκειται για τον ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Δημήτριο του Βίκτωρα και της Νίκης, γεν. το 1973 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388320, 2310-388319 και 2310-388318 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 15-10-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις