Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αντζελίνα Τζολί Instagram: Αξεπέραστο ρεκόρ με δύο αναρτήσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί Instagram: Αξεπέραστο ρεκόρ με δύο αναρτήσεις

Αντζελίνα Τζολί Instagram: H 46χρονη ηθοποιός έσπασε όλα τα ρεκόρ με μόλις... 2 αναρτήσεις!

Η χρήστης του Instagram που απέκτησε ένα εκατομμύριο ακόλουθους, γρηγορότερα από κάθε άλλον, έγινε η Αντζελίνα Τζολί. Η 46χρονη ηθοποιός έγινε μέλος της πλατφόρμας κοινής χρήσης φωτογραφιών το Σαββατοκύριακο και μέσα σε 3 ημέρες κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια οπαδούς. Μάλιστα, ξεπέρασε τους Ρούμπερτ Γκριντ και σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, καθώς συγκέντρωσε 2,1 εκατομμύρια νέους οπαδούς σε λιγότερο από δύο ώρες. Μεταξύ των διασημοτήτων που την ακολουθούν είναι οι Ντρου Μπάριμορ, Μπέλα Χαντίντ, Μπέλα Θορν, Τζέιμι Λι κέρτις και Έλενα Κρίστενσεν.

Η σταρ μπήκε στην πλατφόρμα για να μοιραστεί μια φωτογραφία με ένα σπαρακτικό γράμμα μιας έφηβης από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν απέκτησαν πρόσφατα τον έλεγχο. Η ανάρτηση της Αντζελίνας Τζολί έλεγε: «Αυτή είναι μια επιστολή που μου έστειλαν από μια έφηβη στο Αφγνιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκφράζονται ελεύθερα. Μπήκα λοιπόν στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Αντζελίνα Τζολί Instagram: Η πρώτη ανάρτηση

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν φύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Είναι ενοχλητικό να βλέπουμε τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους. Το να ξοδέψεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να χύσεις αίμα και να χάσεις ζωές για να φτάσεις σε αυτό, είναι μια αδυναμία σχεδόν αδύνατο να την καταλάβεις».

Η Αντζελίνα Τζολί δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αφγανικό λαό. Η ανάρτησή της συνέχιζε: «Παρακολουθώντας για δεκαετίες πώς αντιμετωπίζονται οι Αφγανοί πρόσφυγες – μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο – σαν βάρος είναι αρρωστημένο. Γνωρίζοντας ότι αν είχαν τα εργαλεία και το σεβασμό, πόσα θα έκαναν για τον εαυτό τους. Και γνώρισα τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν εκπαίδευση αλλά πάλεψαν γι’ αυτήν. Όπως και οι άλλοι που έχουν δεσμευτεί, δε θα κάνω πίσω. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους για να βοηθήσω. Και ελπίζω να έρθετε μαζί μου».

Μια πηγή δήλωσε στο περιοδικό People πως η Αντζελίνα Τζολί μπήκε στο Instagram για να βοηθήσει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την πιθανή καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν καθώς οι ικανότητες επικοινωνίας τους κόβονται. «Η Άντζι ένιωσε υποχρεωμένη να συμμετάσχει σε μια στιγμή που γυναίκες και νέοι στο Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητα να επικοινωνούν στα social media και να εκφράζονται ελεύθερα» είπε η πηγή. «Από την πλευρά της, αν είναι σε θέση να βοηθήσει στην προσπάθεια να ενισχυθεί η φωνή τους, τότε θεώρησε πως αυτός ήταν αρκετός λόγος για να συμμετάσχει και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις