Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη – Γεωργιανός: Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο δράστης
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη – Γεωργιανός: Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο δράστης

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη - Γεωργιανός: O άνδρας εντοπίστηκε στο Καραμπουρνάκι κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκ

Συνελήφθη ο Γεωργιανός που φέρεται να δολοφόνησε την 55χρονη στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό γυναικοκτονίας. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Thesstoday, ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα, σε εμπορικό κέντρο της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά και συνελήφθη με τη συνδρομή των δυνάμεων της ΟΠΚΕ. Το έγκλημα σημειώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην οδό Γραβιάς 47 στη Θεσσαλονίκη. Η 55χρονη αφού γρονθοκοπήθηκε από τον σύντροφό της, δολοφονήθηκε με ένα μαχαίρι. Το ρεπορτάζ μεταδίδει ότι ο δράστης δολοφόνησε εν ψυχρώ τη γυναίκα και γεμάτος αίματα, τράπηκε σε φυγή.

Αυτόπτης μάρτυρας, περίπου μισή ώρα πριν την δολοφονία, δήλωσε πως το πρώην ζευγάρι τσακώνοταν έντονα, ενώ ο ίδιος άκουσε την 55χρονη να ανασαίνει βαριά και να ξεψυχάει λίγα λεπτά πριν χάσει την ζωή της. Τα τελευταία λόγια της άτυχης Γεωργιανής, ήταν «μην με σκοτώσεις», φωνάζοντάς τα στην μητρική της γλώσσα.

«Μην με σκοτώσεις», τα τελευταία λόγια της 55χρονης

Σοκαρισμένοι είναι οι γείτονες από το έγκλημα της 55χρονης, με έναν αυτόπτη μάρτυρα να δηλώνει στο thesstoday ότι ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι ώστε να διαφύγει, γεμάτος με αίματα στα χέρια, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία. Σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα διέμενε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, φροντίζοντας ηλικιωμένους, και οι δυο τους διατηρούσαν σχέση, ωστόσο το τελευταίο  διάστημα ήταν σε διάσταση. Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της γυναίκας γινόταν συχνά βίαιος απέναντί της και οι τσακωμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Ενδοοικογενειακή βία: 36 καταγγελίες την ημέρα δέχεται η ΕΛΑΣ από τις αρχές Αυγούστου – 332 συλλήψεις

Την ίδια ώρα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις