Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μιχαηλίδου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Μιχαηλίδου για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Εμβολιάστηκε το 85%-90% των εργαζόμενων σε δομές ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας τα στοιχεία σημειώνουν ανοδική πορεία. Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού του προσωπικού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τις μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ έχει λειτουργήσει, τόνισε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, διεμήνυσε.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, από το 62% που ήταν το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις αρχές Ιουλίου, έχει φτάσει στο 85% σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές. Συγκεκριμένα, για τις δημόσιες δομές, τόνισε ότι από το 45% έχει προσεγγίσει το 90%. Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι τη Δευτέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν απαλλαγή εμβολιασμού λόγω επιβεβαιωμένης ιατρικής πάθησης.

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σχετικά με τους υπάλληλους που έχουν νοσήσει, εξήγησε ότι μπορούν να εργάζονται όσο διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης. Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες, ελάχιστες αναστολές εργασίας.

Σημειώνεται ότι ελέγχθηκαν πέντε δομές στην  Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, με συνολικό  προσωπικό 459 άτομα. 7 άτομα τεθήκαν σε αναστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις