Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φρούτα χωρίς υδατάνθρακες: Ποια είναι τα κατάλληλα για δίαιτα
PLUS

Φρούτα χωρίς υδατάνθρακες: Ποια είναι τα κατάλληλα για δίαιτα

Φρούτα χωρίς υδατάνθρακες: Ποια είναι τα τα φρούτα που πρέπει να εντάξουμε στην διατροφή μας

Τα φρούτα χωρίς υδατάνθρακες δεν υστερούν σε τίποτα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φρούτα. Γενικότερα τα φρούτα είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, όμως πολλά είναι πλούσια σε σάκχαρα και υδατάνθρακες. Τα φρούτα χωρίς υδατάνθρακες είναι ιδανικά για δίαιτες, όπως της κετογονικής που στοχεύει στην κατανάλωση 20–50 γραμμάρια υδατανθράκων σε 2.000 θερμίδες την ημέρα.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου , των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2 . Τα φρούτα χωρίς υδατάνθρακες λοιπόν, μπορούν να χαρίσουν πολλά θρεπτικά συστατικά χωρίς να επηρεάσουν την οποιαδήποτε δίαιτα ακολουθείτε.

Φρούτα χωρίς υδατάνθρακες

Καρπούζι

Το καρπούζι έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, με μόνο 7,55 γρ. ανά 100 γραμμάρια. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας το μια εξαιρετική τροφή. Το καρπούζι μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε αίσθημα πληρότητας με λίγες μόνο θερμίδες.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι μια δημοφιλής επιλογή σε ανθρώπους που προσέχουν την πρόσληψη υδατανθράκων, καθώς αποτελούν ένα από τα φρούτα με τους λιγότερους υδατάνθρακες. Για κάθε 100 γραμμάρια φράουλας, υπάρχουν μόνο 7,68 γρ. υδατανθράκων. Είναι επίσης εξαιρετικές πηγές καλίου και βιταμίνης C.

Πεπόνι

Το πεπόνι είναι ένα δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο και περιέχει μόνο 8,16 γρ. υδατανθράκων ανά 100 g. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καθώς και καλίου. Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που βοηθά στη διατήρηση της καλής αρτηριακής πίεσης, ισορροπεί τα επίπεδα οξέων και ενθαρρύνει τον υγιή μεταβολισμό.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι στην λίστα με τα φρούτα χωρίς υδατάνθρακες ή τουλάχιστον χωρίς πολλούς. Κάθε 100 γραμμάρια αβοκάντο, εκτιμάται ότι περιέχουν 8,53 γρ. υδατανθράκων. Το αβοκάντο είναι επίσης καλή πηγή μονοακόρεστων λιπών που μπορεί να έχουν προστατευτικές επιδράσεις στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα έχουν εκπληκτικά χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, δεδομένου ότι είναι από τα πιο γλυκά φρούτα που αναφέρονται στην λίστα. Κάθε 100 γραμμάρια ροδάκινου, περιέχει 9,54 γρ. υδατανθράκων. Για σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, δοκιμάστε ροδάκινα με λίγο τυρί cottage ή ένα smoothie ροδάκινου και βατόμουρου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις