Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζο Μπάιντεν – Στεφανόπουλος: Η ερώτηση για το Αφγανιστάν που τον έκανε “πυρ και μανία”
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν – Στεφανόπουλος: Η ερώτηση για το Αφγανιστάν που τον έκανε “πυρ και μανία”

Τζο Μπάιντεν - Στεφανόπουλος: Ο δημοσιογράφος τον "στρίμωξε" με ερωτήσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν

«Έξω φρενών» έγινε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο ABC News και τον δημοσιογράφο, Τζορτζ Στεφανόπουλος, όταν ο δεύτερος τον «στρίμωξε», ρωτώντας τον για τους Αφγανούς που έπεσαν από αεροπλάνο. ΟΜπάιντεν, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να δέχεται «πυρά» από παντού μετά την ταχεία κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, έκρινε πως δεν ήταν εφικτό να μη δημιουργηθεί «χάος» μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από την εμπόλεμη χώρα.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, ο Μπάιντεν απάντησε: «Όχι (…). Η ιδέα πως με κάποιον τρόπο μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς το συνεπακόλουθο χάος -δεν ξέρω πώς μπορούσε να γίνει αυτό». Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του όταν ερωτήθηκε για τις εικόνες των δύο Αφγανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους, πέφτοντας από τους τροχούς αμερικανικού αεροσκάφους, κατά την αποχώρησή τους από την Καμπούλ τη Δευτέρα.

Η ερώτηση που τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του

-«Αυτό έγινε πριν από τέσσερις-πέντε ημέρες», είπε.

-«Τι σκεφτήκατε όταν πρωτοείδατε αυτές τις εικόνες;», τον ρώτησε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.

-«Αυτό που σκέφτηκα ήταν ότι θα πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Ότι πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα. Πρέπει να κινηθούμε με τρόπο που να αναλάβουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου. Και το κάναμε», απάντησε εμφανώς οργισμένος.

Ελέγχοντας την ακρίβεια της δήλωσης του Μπάιντεν, ο Ντάνιελ Ντέιλ του CNN σχολίασε στο Twitter: «Όταν ρωτήθηκε από το ABC για τις εικόνες του κατάμεστου με Αφγανούς αεροσκάφος και τους ανθρώπους που έπεσαν από το αεροπλάνο, ο Μπάιντεν εσφαλμένα παρενέβη: ”αυτό έγινε πριν από 4-5 ημέρες”. Οι εικόνες τραβήχτηκαν λιγότερο από 72 ώρες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις