Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

10

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αϊτή σεισμός- νεκροί: 2.189 έχασαν τη ζωή τους- Συνεχείς μετασεισμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Αϊτή σεισμός- νεκροί: 2.189 έχασαν τη ζωή τους- Συνεχείς μετασεισμοί

Αϊτή σεισμός- νεκροί: «Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε η Πολιτική Προστασία της χώρας 

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε την Αϊτή το Σάββατο έχει φθάσει ως εδώ τους 2.189 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις περισσότερες προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια των χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, ενώ επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι, χωρίς τρόφιμα ούτε νερό.

Ισχυρός μετασεισμός ταρακουνάει κτίρια στην πολη Λε Καγιέ

Πολλά κτίρια ταρακουνήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. Πέμπτη το πρωί ώρα Ελλάδας) εξαιτίας ισχυρού μετασεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πολη Λε Καγιέ, όπου πολλά κτίρια κατέρρευσαν όταν έπληξε τη νότια Αϊτή ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών το Σάββατο.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε η Πολιτική Προστασία της χώρας μέσω Twitter.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια δεκάδων χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, περιέπλεξαν τις προσπάθειες να διανεμηθεί βοήθεια στους σεισμοπαθείς και επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, χωρίς τρόφιμα ούτε νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις