Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιά Σεν Τροπέ- Γαλλία: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά- Μάχη για να ελεγχθεί η πυρκαγιά
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά Σεν Τροπέ- Γαλλία: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά- Μάχη για να ελεγχθεί η πυρκαγιά

Φωτιά Σεν Τροπέ- Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στην περιοχή για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους

Γάλλοι πυροσβέστες έδωσαν μάχη στη διάρκεια της νύκτας για να περιορίσουν την πυρκαγιά στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν-Τροπέ, δήλωσαν σήμερα τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για την περιφέρεια.

 

Ο τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη νότια περιφέρεια του Βαρ, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά τη Δευτέρα, δήλωσε πως η φωτιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

Ο πρώτος νεκρός από τις πυρκαγιές

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία, στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν Τροπέ, στην Κυανή Ακτή, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

 

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρώτος που χάνει τη ζωή του από τη μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στη Γαλλία, για την κατάσβεση της οποίας εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να καταβάλλουν προσπάθειες 1.200 πυροσβεστες. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε αυτοκινητόδρομο, έχει κάψει μέχρι τώρα 50.000 στρέμματα.

Άλλοι περίπου 20 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού από την πυρκαγιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις