Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασίλης Φιλώρας – οικογένεια: Χορήγηση σύνταξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Φιλώρας – οικογένεια: Χορήγηση σύνταξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Βασίλης Φιλώρας - οικογένεια: Σήμερα το ύστατο "χαίρε" στον εθελοντή πυροσβέστη

«Αυτή την ώρα, δυστυχώς, αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε νωρότερα. Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό, ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να χορηγηθεί σύνταξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει συμπολίτες του.

«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια του Βασίλη Φιλώρα τον αποχαιρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια. Ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική. Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον Ιερό Ναό όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μετέβη και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισαν να τελεστεί δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις