Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Συνελήφθη 40χρονος Γεωργιανός
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Συνελήφθη 40χρονος Γεωργιανός

Ληστείες: Εντοπίστηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ να κρατάει την κλεμμένη ταμειακή μηχανή και ένα περίστροφο.

Ένας 40χρονος Γεωργιανός, που είχε προσαχθεί ως βασικός ύποπτος και ανακρινόταν, συνελήφθη τελικά από την Αστυνομία, ως ο δράστης της άγριας ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, στον Κολωνό, με θύμα αρτοποιό, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Και ενώ ο αρτοποιός, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο από τα τραύματα, ανακοίνωσε η Αστυνομία ότι συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλοδαπός δράστης, από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Η αιματηρή ληστεία με τον βαρύ τραυματισμό του αρτοποιού, έλαβε χώρα στις 3 το πρωί της Κυριακής, επί της οδού Βορείου Ηπείρου 55, στον Κολωνό. Καθώς ο αρτοποιός, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες του σκληρού επαγγέλματός του, προετοίμαζε το ψωμί, που θα φούρνιζε, ο δράστης, εισέβαλε στο αρτοποιείο και απειλώντας τον ιδιοκτήτη, άρπαξε την ταμειακή μηχανή.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο αρτοποιός τον ακολούθησε και τότε ο ληστής, φοβούμενος ότι θα τον ακινητοποιήσει ή θα ειδοποιήσει την Αστυνομία, γύρισε και τον πυροβόλησε τρεις φορές με περίστροφο. Αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Σήμανε συναγερμός και λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην Πλατεία Αττικής, εντόπισαν έναν άνδρα, ο οποίος είχε ακόμα μαζί του ταμειακή μηχανή και περίστροφο! Μετά την ανάκρισή του συνελήφθη και με τις βαριές κατηγορίες σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Στην ενημέρωσή της, η Αστυνομία αναφέρει:

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω είχε εισέλθει με σκοπό τη ληστεία σε αρτοποιείο στην Αθήνα, εντός του οποίου βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης του. Ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε τρεις φορές, τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ακολούθως, αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή και διέφυγε πεζός. Εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκε ο δράστης με την ταμειακή μηχανή στα χέρια. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ο 40χρονος εκσφενδόνισε την ταμειακή μηχανή σε βάρος τους. Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς να τον εγκλωβίζουν.

Με τις κατάλληλες τακτικές αυτοάμυνας και αποκλιμάκωσης, ακινητοποιήθηκε, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε και αφού προηγουμένως είχε προτάξει το όπλο προς το μέρος τους. Εν συνεχεία, οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Περίστροφο, σουγιά, κουκούλα, εργαλεία

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Περίστροφο που έφερε -3- άδειους κάλυκες και -3- φυσίγγια.
  • Τσαντάκι που περιείχε αναδιπλούμενο σουγιά και δερμάτινη θήκη με -6- φυσίγγια.
  • Σακίδιο πλάτης που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία, σφυρί, κουκούλα τύπου «full face» και γάντια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις