Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Γορτυνία: Έκρυθμη η κατάσταση – Εκτός ελέγχου η φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Γορτυνία: Έκρυθμη η κατάσταση – Εκτός ελέγχου η φωτιά

Φωτιά τώρα Γορτυνία: Οι άνεμοι στέκονται εμπόδιο στην επίγειες και εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των κατοίκων της Γορτυνίας και των γύρω περιοχών, αφού η φωτιά δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο λόγω των ανέμων που φυσούν στην περιοχή. Αξιοσημείωτα παραμένουν τα όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά», που έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα.

«Υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ακόμη ότι «δυστυχώς, φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών». Υπενθυμίζεται ότι δώδεκα οικισμοί πήραν εντολή εκκένωσης, εξαιτίας των διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά, μετά την αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα.

Πυροσβεστικός φραγμός στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας

«Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας η φωτιά που βρίσκεται στη Γορτυνία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα». Σχετικά με τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στις περιοχές Λάλα, Λάσδικα, Δούκα και Μηλιές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στη μέγιστη ετοιμότητα οι μονάδες Υγείας των περιοχών

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις