Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια φωτιά τώρα: Aναζωπύρωση στις Γούβες, δύσκολη κατάσταση στο Καστρί
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια φωτιά τώρα: Aναζωπύρωση στις Γούβες, δύσκολη κατάσταση στο Καστρί

Εύβοια φωτιά τώρα: Τεράστιες γλώσσες φωτιάς ξεπηδούν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς έξω από τις Γούβες, στην Εύβοια, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Την ίδια ώρα, οι φλόγες φαίνεται πως απειλούν το Ασμήνι, που βρίσκεται κοντά στο Πευκί, το οποίο βίωσε νωρίτερα την πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, οι κάτοικοι του χωριού Γούβες είναι ανάστατοι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στα σημεία όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Στο Πευκί πολλοί κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε φέρι μποτ που βρίσκονται στην παραλία του χωριού και αναμένεται να διανυκτερεύσουν είτε στο πλοίο είτε στην παραλία.

Σε περίπτωση που υπάρξουν αναζωπυρώσεις, το Λιμενικό έχει καταστρώσει σχέδιο για την άμεση εκκένωση της περιοχής και σκάφη του θα είναι στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Όσον αφορά στη Γερακιού, κι εκεί η κατάσταση είναι οριακή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το χωριό είναι υπό άμεση απειλή. Και στο Καστρί η κατάσταση παραμένει δύσκολη, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο:

Συνεχείς έλεγχοι για εγκλωβισμένους

Την ίδια στιγμή στις παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Σύμφωνα με το Λιμενικό, νωρίς το βράδυ απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η αγωνία και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη τόσα στα πρόσωπα όσων μένουν για να παλέψουν με τη φωτιά όσο και εκείνων που εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Οι εικόνες που επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πευκί ήταν δραματικές. Ηλικιωμένοι μεταφέρονταν με κάθε μέσο στο φέρι μποτ, που περιμένει στην παραλία. Άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, που δεν μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρονται στα χέρια, ακόμα και πάνω σε κρεβάτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις