Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρνηθα τώρα φωτιά: Νέο μέτωπο ανάμεσα σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα τώρα φωτιά: Νέο μέτωπο ανάμεσα σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι

Πάρνηθα τώρα φωτιά: Μάχη με το χρόνο και τις αναζωπυρώσεις – Δείτε βίντεο

Η μάχη των Πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει ένα μέτωπο φωτιάς, στο οποία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Το μέτωπο βρίσκεται στα ορεινά της Πάρνηθας, στα όρια πάνω από το Κρυονέρι, όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Βασιλείου, εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης Πάρνηθας. Οπως τόνισε πρόκειται για ένα μέτωπο, δεξιά από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά την Τρίτη. Ωστόσο τόνισε πως το σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να το περιορίσουν άμεσα και να μην περάσει στο Φλαμπούρι.

Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, αλλά εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα.

Για το λόγο αυτό η προσπάθεια όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, επίγειων και εναέριων, εστιάζονται στο να μην δημιουργηθεί και πάλι ενιαίο μέτωπο, που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Όπως λένε οι πυροσβέστες η τεράστια έκταση που πήρε η πυρκαγιά από την ημέρα που ξεκίνησε, θα χρειαστεί πολλές ημέρες για να τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, αν καταφέρουν να σπάσουν τα μέτωπα, αισιοδοξούν ότι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αναζωπυρώσεις.

Για το λόγο αυτό όλα τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις καταπολεμούν τις μεγάλες εστίες σε όλη την περίμετρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις