Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεία φωτιά τώρα: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσα
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία φωτιά τώρα: Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσα

Ηλεία φωτιά τώρα: Πρόκειται για μια συγκλονιστική στιγμή που αποδεικνύει τη σημασία των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της φωτιάς

Τη σωτήρια επέμβαση ενός εναέριου μέσου στη φωτιά της Νεμούτας για τη διάσωση ενός σπιτιού κατέγραψε η κάμερα του OPEN TV στην Ηλεία. Οι φλόγες έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού, ενώ εθελοντές, πρόσκοποι και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν με κάθε μέσο να διασώσουν μια οικία που βρίσκεται κοντά. Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν. Μέχρι που ένα air tractor επιχειρεί από αέρος και σώζει με μια κίνηση το σπίτι. Πρόκειται για μια συγκλονιστική στιγμή που αποδεικνύει τη σημασία των εναέριων μέσων.

Μεγάλη αναζωπύρωση σε Νεμούτα και Αρχαία Πίσα

Μεγάλες αναζωπυρώσεις διαπιστώνονται στην Ηλεία, με τα δύο μέτωπα να βρίσκονται στη Νεμπούτα, αλλά και στην περιοχή της Αρχαίας Πίσας. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν άμεσα και τα ενάερια μέσα.  Στη Νεμούτα, όπου θεωρείται το μεγαλύτερο μέτωπο αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς οι δυνάμεις που επιχειρούν καλούνται να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στις προσπάθειες μετέχουν εθελοντές πυροσβέστες, κάτοικοι, που επιχειρούν τόσο στο χωριό όσο και στο δάσος όπου υπάρχει μεγάλο θερμικό φορτίο.

Με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες

Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το έργο περιορισμού και οριοθέτησης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο καθώς αφενός πρόκειται για πευκοδάσος και αφετέρου, οι άνεμοι που υπάρχουν στο σημείο δεν βοηθούν.   Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια.

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις