Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές τώρα Αττική: Σε πύρινο κλοιό Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα Αττική: Σε πύρινο κλοιό Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα

Φωτιές τώρα Αττική: Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους, με τις φλόγες να φτάνουν έως την πλατεία της Βαρυμπόμπης και μέσα σε σπίτια στους Θρακομακεδόνες

Δεν λένε να σβήσουν τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική, καθώς εξακολουθούν να καίνε σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα και να καταστρέφουν τα πάντα. Την ίδια στιγμή σε όποιες περιοχές πλησιάζουν οι φλόγες οι κάτοικοι δέχονται στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα από το 112 αρχικά για να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες ώστε να μην μπουν στο εσωτερικό καύτρες από τη φωτιά και στη συνέχεια, στις περιοχές που φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ζητάει την άμεση εκκένωση. Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 6:00 στους κατοίκους και σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, και τους ζητούσε να εκκενώσουν μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

https://twitter.com/112Greece/status/1423855997060358149?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1423855997060358149%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1149994%2Ffotia-stin-attiki-energa-metopa-se-varubobi-thrakomakedones-kai-malakasa-neo-minuma-apo-to-112-gia-ekkenosi-periohon%2F

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει, συγκεκριμένα, το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων, από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης. Υπενθυμίζεται πως είχαν ήδη εκκενωθεί Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Φωτιές τώρα Αττική: Το βάρος και πάλι στα εναέρια μέσα

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες, σε μία προσπάθεια να τις περιορίσουν. Χθες το βράδυ, πάντως, οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν ακόμα μία άνιση μάχη με τις φωτιές στην Αττική, με την πυρκαγιά να μην σταματάει το καταστρεπτικό της έργο. Επίσης, η πυρκαγιά βρίσκεται μια ανάσα από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά προς την πλατεία, ενώ ο άνεμος έχει δυναμώσει. Ουσιαστικά, πρόκειται για τις άκαυτες περιοχές που είχε αφήσει η πυρκαγιά τα προηγούμενα τρία 24ωρα. Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης ο άνεμος είναι ισχυρός και η φωτιά βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια.

Φωτιές τώρα Αττική: Το μέτωπο στην Μαλακάσα

Από την άλλη πλευρά, το τεράστιο μέτωπο, με κατεύθυνση τη Μαλακάσα, πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό, μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Η φωτιά καίει σε χαράδρα δίπλα στην εθνική

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, χωρίς ιδιαίτερη ευκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής. Η φωτιά καίει σε χαράδρα, πλησίον της εθνικής, με αργή πορεία λόγω της άπνοιας, με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη να ζητάει ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να ανακοπεί η πορεία της πριν ξεφύγει προς τον Ωρωπό. Ωστόσο, με το παραμικρό αεράκι, οι φλόγες ξεπηδούν ψηλά, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο. Στη Βαρυμπόμπη, οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις