Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές τώρα Ελλάδα: Εκκενώνεται ο Θεολόγος, καίγεται το Κρυονέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα Ελλάδα: Εκκενώνεται ο Θεολόγος, καίγεται το Κρυονέρι

Φωτιές τώρα Ελλάδα: «Δύσκολες οι συνθήκες, καταστροφικές οι φλόγες»

Την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Θεολόγου στην Φθιώτιδα ζήτα πλέον η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς ο κίνδυνος από την φωτιά είναι μεγάλος. Ήδη υπάρχουν καμένα σπίτια μέσα σε μία περιοχή που είναι γεμάτη πεύκα. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν στην περιοχή και καλεί αυτούς που βρίσκονται στον Θεολόγο να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή με κατεύθυνση προς τις παραλίες Λεκούνα και Βλυχάδα καθώς έχει είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά. Η αστυνομία διέρχεται μέσα τους δρόμους του πευκόφυτου οικισμού για να πληροφορήσει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς κινδυνεύουν.

«Δύσκολες οι συνθήκες, καταστροφικές οι φλόγες»

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ωστόσο έτσι δυσκολεύουν πολύ περισσότερο τις κινήσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι φλόγες μέσα στην πευκόφυτη περιοχή είναι ιδιαίτερα καταστροφικές».

Όπως σημειώνει: «Παρακαλώ όλους τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να φύγουν μέσα από την επικίνδυνη περιοχή για να μπορέσουν άνθρωποι και μηχανές να δουλέψουν καλύτερα και να κάνουν το χρέος τους».

Φωτιά κοντά στο νεκροταφείο των Ανω Λιοσίων -Επιχειρούν 20 πυροσβέστες

Φωτιά ξέσπασε, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, κοντά στο νεκροταφείο των Ανω Λιοσίων.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες.

Συναγερμός για ύποπτα ευρήματα στον Υμηττό -Η καταγγελία του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, εντοπίστηκαν ύποπτα ευρήματα στον Υμηττό. Η ανάρτηση του Γιάννη Κωνσταντάτου: «Φακός πάνω σε χόρτα;;;;Πριν από λίγο η περιπολία της ομάδας εθελοντών δασοφύλαξης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του ΣΠΑΥ εντόπισε μεγεθυντικό φακό τοποθετημένο σε ξερά χόρτα λίγο πιο πάνω από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, 100 μέτρα από τα πεύκα στο βουνό μας.Τι είναι αυτό βρε λεβέντες; καλέσαμε την ασφάλεια και ενημέρωσα όλους τους συναδέλφους Δημάρχους του ΣΠΑΥ να αυξήσουν τις αντίστοιχες περιπολίες τους. Συνεχίζουμε τις περιπολίες στον Υμηττό μας και έχουμε ενεργοποίησεΙ κάμερες και τα 200 υδροβόλα μας ενώ είναι γεμάτες οι δεξαμενές νερό».

Καίγεται το Κρυονέρι

Η μανία της φωτιάς χτυπάει το Κρυονέρι, με τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Μαζί με τους πυροσβέστες και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται εκεί παρά τον κίνδυνο και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κρυονέρι είναι σχεδόν περικυκλωμένο από πολλές εστίες φωτιάς και μία σπίθα αρκεί για να γιγαντωθεί η φωτιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην οδό Μικράς Ασίας στο Κρυονέρι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εκκληση από τον δήμαρχο Διονύσου

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γ. Καλαφατέλης, για τις πυρκαγιές που ζώνουν την Αττική. Έκκληση για βοήθεια στο Κρυονέρι. Μάλιστα βίντεο που έχει αναρτήσει ο Παναγής Σωτηρίου Λουκάτος στο facebook δείχνει τις φλόγες να έχουν φτάσει στην πλατεία του Κρυονερίου. Νωρίτερα είχε ανεβάσει άλλο συγκλονιστικό βίντεο από το Κρυονέρι όπου καταγράφονται εκρήξεις, προφανώς μετασχηματιστών ρεύματος καθώς τους καίει η φωτιά.

Μια προσαγωγή υπόπτου στο Κρυονέρι

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος και του Newsbomb.gr , Αλέξανδρος Καλαφάτης, στο Κρυονέρι έγινε προσαγωγή νεαρού. Ο άνδρας εξετάζεται για τον λόγο που βρέθηκε στο σημείο, με τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως ο νεαρός βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή ή αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Θυμίζουμε πως στην Πάρνηθα, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, για αυτό και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό πιθανών εμπρηστών.

Σπαραχτικές κραυγές και αγωνία για εγκλωβισμένο στο Κρυονέρι

Η κάμερα του Open, βρίσκεται σε ένα από τα μέτωπα της φωτιάς, στην περιοχή του Κρυονερίου και κατέγραψε την κραυγή αγωνίας ενός ανθρώπου να φωνάζει τον “Αλέξανδρο” να βγει από το σπίτι αφού η φωτιά απειλούσε τόσο τον ίδιο όσο και το οίκημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις