Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκκένωση Λίμνης Ευβοίας: Με ferry boat η απομάκρυνση ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκένωση Λίμνης Ευβοίας: Με ferry boat η απομάκρυνση ανθρώπων

Εκκένωση Λίμνης Ευβοίας: Η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά προς τον οικισμό

Η φωτιά επιστρέφει στη Λίμνη Ευβοίας και καίει ό, τι βρει στο πέρασμά της. Αποτέλεσμα αυτού, η αναγκαστική απομάκρυνση κατοίκων και παραθεριστών, αφού όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά κατευθύνεται με ταχύτατος ρυθμούς σε σημεία όπου βρίσκονται οικισμοί. Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι το πρώτο ferry boat προκειμένου  να  παραλάβει τον κόσμο. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές θα προσεγγίσει το λιμάνι και δευτερο ferry boat.

Όλοι θα μεταφερθούν στα Λουτρά Αιδηψού. Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Αιδηψού Σωτήρη Δανίκα, περισσότερα από 1.000 άτομα θα φύγουν από το λιμάνι της Λίμνης.  Νωρίτερα εξεδόθη μήνυμα από το 112 για την άμεση εκκένωση της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Το απόγευμα, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη – έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού καίγοντας ορισμένα από αυτά. Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγ. ‘Αννας, ωστόσο όμως, το μέτωπό της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Εκκενώσεις χωριών μέχρι το Μαντούδι

Νωρίτερα, οι φωτιές κατέλαβαν και τις Κεχριές, οι οποίες μαζί με τα υπόλοιπα χωριά ως και το Μαντούδι.  Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Προκόπι. Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι 12 ώρες πριν, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, είχε ανακοινώσει στους κατοίκους το ενδεχόμενο εκκένωσης, όχι μόνο των δύο αυτών χωριών, αλλά και των χωριών Αγριοβότανο και Τσαπουρνιά, που δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κήρινθο και τη Στροφυλιά, οι φλόγες μπήκανε στα πρώτα σπίτια και κατευθύνονται τώρα προς Ζωοδόχο Πηγή. Τα χωριά γύρω από το Μαντούδι έχουν εκκενωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις