Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γενί Σαφάκ: Προκλητικό δημοσίευμα για τη μειονότητα
ΚΟΣΜΟΣ

Γενί Σαφάκ: Προκλητικό δημοσίευμα για τη μειονότητα

Γενί Σαφάκ: Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα εμφανίζει ως διωκόμενη την μουσουλμανική μειονότητα.

Εκφράζοντας την πάγια κυβερνητική θέση της γείτονος ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα είναι τουρκική, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ επιχειρεί να παρουσιάσει το ελληνικό κράτος ως διώκτη των μουσουλμάνων στην επικράτειά του. Ειδικότερα, σε άρθρο με τον τίτλο «Το μόνο έγκλημά τους είναι πως πρόκειται για Τούρκους στην Ελλάδα. Η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» η Γενί Σαφάκ, παρουσιάζει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ως «διωκόμενη» από τις ελληνικές Αρχές, εξαιτίας της πρόσφατης αναστολής λειτουργίας 12 μειονοτικών σχολείων, λόγω έλλειψης μαθητών.

«Με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει στο εκπαιδευτικό σύστημα στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα, μειώνει την ποιότητα εκπαίδευσης των Τούρκων μαθητών. Κλείνει σχολεία και ενώσεις, δημιουργεί ανισότητα στην πολιτική εκπροσώπηση και τη δημόσια απασχόληση, θέτει διάφορα εμπόδια για να αποτρέψει τους ανθρώπους να γίνουν οικονομικά ισχυρότεροι και το πιο σημαντικό, αναγκάζει τη μειονότητα να αρνηθεί την εθνική της ταυτότητα. Είναι αδύνατο να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα» υποστηρίζει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στη «Συνθήκη της Λωζάνης» – που ωστόσο ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως μουσουλμανική και όχι ως τουρκική.

Εθνικός ήρωας ο Σαδίκ

Το φιλοκυβερνητικό τουρκικό μέσο κατηγορεί την Ελλάδα πως από το 2011 έκλεισε 65 μειονοτικά σχολεία στη Θράκη, ενώ κάνει αναφορά και στον εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας, Αχμέτ Σαδίκ, συνοδεύοντας την εικόνα του με τη σημαία της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Μιλώντας για «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, το δημοσίευμα, παρουσιάζει τον Σαδίκ, ως «εθνικό ήρωα», και χαρακτηρίζει «ύποπτο» τον θάνατό του το 1995.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις