Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Βαρυμπόμπη – φωτιά: Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Βαρυμπόμπη – φωτιά: Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Βαρυμπόμπη - φωτιά: Ο πρωθυπουργός θα επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Αττική.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις 8:10 σήμερα το πρωί στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.« «Εγινε σημαντική δουλειά, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, είναι οι πιο δύσκολες φωτιές αυτές στα περιαστικά δάση, δόξα το θεό δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα των εκκενώσεων λειτούργησε, το σύστημα άντεξε, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, τα δάση θα ξαναγίνουν, τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας, ο καύσωνας συνεχίζεται οι άνεμοι θα δυναμώσουν χρειάζεται προσοχή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις